Autor: čínan | 28.2.2019 | 0

Hra Blooms („květy“) je abstraktní logická hra pro 2 hráče. Vychází ze hry Go, ale má jednodušší pravidla, je rychlejší a barevnější. Mimo jiné i proto, že jednou z inspirací byla autorova obliba prací Ralpha Turnera, který vytváří počítačem  generované algoritmické obrazy.


Příprava hry:

Hra se hraje na poli z hexagonů. Pole může být různě veliké. S hranou 4 hexy, 5 hexů nebo 6 hexů. Čím menší hrací plocha, tím je hra kratší a jednodušší (ale více se projeví hráčské chyby). Každý hráč má v zásobě kameny dvou barev - jeden červené a modré, druhý žluté a zelené (nebo jiné libovolné dvojice barev).


Průběh hry:

První hráč zahraje jako první tah ve hře jeden svůj kámen libovolné barvy, kamkoliv na hrací plochu. Dále se pak hráči střídají. Ve svém tahu musí hráč položit jeden či dva kameny. Pokud hraje dva kameny, musí být druhý jiné barvy než první. Kámen lze položit na libovolné prázdné pole.

Skupině souvislých kamenů jedné barvy se říká „květ“ (skupinou může být i jediný kámen).  Pokud je skupina zcela obklíčena (a je jedno jakou barvou kamenů), považuje se za „oplocenou“.

Pokud se na konci tahu hráče na hrací ploše nachází skupina (nebo skupiny) oplocených soupeřových květů, tak je aktivní hráč zajme - vyřadí ze hry. Za každý kámen, který hráč zajme, získá jeden vítězný bod.


Konec hry:

Konec hry nastává, jakmile jeden z hráčů dosáhne vítězné bodové hranice, která se odvíjí od velikosti použité mapy (4 hexy - 15 bodů, 5 hexů - 20 bodů, 6 hexů - 25 bodů).

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Cthulhu Wars: Duel - Česká verze
Cthulhu Wars: Duel - Česká verze
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas