Autor: cze.oi | 27.1.2019 | 0

Nad starými impérii z dob minulých nastává bouře. Vody v řekách se vzdouvají, mračna se stahují. Ve vzduchu je cítit jiskření čehosi nepozemského. Mezi obyčejnými smrtelníky nyní kráčejí starší a vyšší bytosti, jež si mocní vladaři prostého lidu povolali na pomoc. Minerva volá do zbraně a Hádes otevírá brány své říše mrtvých, když se po polích prochází Enki a po královských palácích tančí božská Afrodita. Dvě dávná imperia se opět střetávají a tentokrát za dohledu nevypočitatelného panteonu božstev.

7 Divů světa: Duel - Panteon je prvním rošířením ke hře 7 Divů světa: Duel. Ke klasickému stavění vlastního impéria budete navíc povolávat bohy, kteří vám ve vašem úsilí pomohou. Nebude to samozřejmě zadarmo. Svým bohům budete muset platit obětiny, abyste si naklonili jejich přízeň na svou stranu, přičemž vaším prvotním úkolem, kterého se zhostíte hned v prvním kole, bude vytvoření samotného panteonu.

První změnou jsou karty bohů. Rozšíření obsahuje karty 15 bohů + kartu brány, které jsou rozděleny do pěti skupin po třech a to podle své příslušnosti k určité kultuře - Řekové, Mezopotámci, Egypťané, Římané, Féničané. Každá z karet bohů vám přinese nějaký bonus (postavení divu zdarma, obnost peněz, žeton vědy apod.), přičemž abyste boha povolali, musíte zaplatit obnos peněz, který je určen pozicí boha v panteonu. Panteon je znázorněn novou destičkou, která je napojena na desku ze záklaní hry. V ní je celkem šest slotů pro pět bohů a šestý slot vždy připadne kartě brány. Každý slot je zprava doleva a zleva doprava (záleží na pohledu každého z hráčů) naceněn na určitou hodnotu. Ta je směrem k soupeři vždy stoupající. To znamená, že bůh nejblíže k vám pro vás bude nejlevnější k povolání a zároveň nejdražší k povolání pro soupeře. Zvláštním typem karty je brána, která stojí dvojnásobek a dovoluje vám se dostat i k bohům, kteří se do panteonu nevešli.

Tvorba panteonu probíhá v prvním kole, kdy je na karty umístěno pět náhodných žetonů odkazujících k „původu“ bohů (kultuře). Vždy, když hráč odkryje lícem nahoru kartu, která na sobě má tento žeton, bere si jej hráč k sobě a zároveň si dle symbolu lízne dvě vrchní karty bohů z určité kopičky a rozhodne se pro jednoho z nich, kterého následně umístí někam do panteonu, čímž mu dá hodnotu k povolání. Takto je umístěno pět bohů a šesté místo vždy zabere brána. Karty jsou umisťovány lícem dolů, tudíž soupeř ví, kam jste kartu v panteonu umístili, neví ale o jaké konkrétní božstvo se jedná. Karty jsou odhaleny na začátku druhého kola. Zároveň jsou na vyšší řadu karet v běžné nabídce rozmístěny lícem dolů tři žetony obětiny s různou hodnotou. Ty slouží jako jednorázová sleva při povolání božstva - povolání je možné od začátku druhého kola.

Poslední změnou jsou karty chrámů, které ve třetím kole hry nahradí karty gild. Princip zůstává stejný. Čím více chrámů postavíte, tím větší bodové ohodnocecní vám přinesou. Chrámy lze stavět klasicky za suroviny popřípadě zdarma, pokud před vámi leží žeton národa (kultury) shodný se symbolem národa na kartě.

Největším přínosem rozšíření je, že hráči již nejsou omezeni na pouhé střídání se v draftu karet z nabídky, ale mohou se vyhnout tažení karty tím, že ve svém tahu (pokud mají dostatek prostředků) povolají boha a tím přenesou tah na soupeře (který samozřejmě může udělat to samé). Hra končí klasicky při dobrání karet ve třetím kole, nebo v průběhu hry vítězstvím na vojenství/vědu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

štěkající koťátka
štěkající koťátka
Akt. cena: 26 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas