Autor: smrq | 27.1.2019 | 0

Vrrr! Haf, haf! Strašný hlad, není něco v popelnici? Ňuf, ňuf. Nic! Mám já to ale smůlu. Haf, haf. To je vůně, vychází z restaurace, že bych šel omrknout, zda by u ní nebylo něco málo k snědku? Bylo, to je dobrota. Odřezky z ryb a kůže. Haf, haf. Co to? Někdo pobíhal po mém území? Ňuf, ňuf. Jo, tady ta lampa… Ňuf. Ňuf. Jo, je počůraná, označkovaná. Ňuf, ňuf… Kdo tu mohl být? Ha, támhle běží ten vořech ze staveniště. A v tlamě drží KOST!!! To byl určitě on, co mi tu označkoval lampu! Vrrr, haf! No počkej, vypráším ti kožich! Haf, haf! Tvoje kost bude moje!

Psí život je rodinná hra pro 2 až 6 hráčů cílící především na děti školního věku. Ve hře se vtělíte do role psa tuláka běhajícího po městě. Vaší každodenní starostí je naplnit si břicho a sehnat tři kosti, po jejichž zahrabání v místě, kde máte pelech, zvítězíte.


Příprava hry:

Hráči si vylosují po jednom psovi a pelechu, tedy místa, které je jejich domovem a kde svou hru začnou. Každý hráč obdrží kartu svého psa a balíček karet činností, který zamíchá a položí na stůl lícem dolů. Na kartu psa umístí žetony jídla a čůrání, poblíž hracího plánu pak žetony novin a popelnic a na políčko útulku na mapě města figurku odchytového vozu.


Průběh hry:

Hru začíná nejmladší z hráčů, po něm pokračují ostatní po směru hodinových ručiček.

Na začátku svého kola posune hráč žeton hladu o políčko dolů. Pokud již není kam žeton posunout, je jeho psí miláček vyhladovělý a je potřeba jej okamžitě přesunout do útulku. Tím hráčovo kolo končí.

Pokud pejsek vyhladovělý není, může provést některý ze psích kusů (činností) a to v počtu odpovídajícím jeho akčním bodům (jsou k nalezení na kartě psa). Na výběr mají hráči následující akce:

  • pohyb,
  • prohledávání popelnice,
  • žebrání v restauraci,
  • doručování novin po městě,
  • boj s jiným psem,
  • napití se z kašny,
  • počůrání lampy,
  • zvednutí nebo položení kosti/novin,
  • zahrabání kosti.

Po vykonání některých akcí jako žebrání v restauraci, prohledávání popelnic nebo doručení novin na cílovou adresu je potřeba otočit akční kartu, vyhledat políčko dané akce a to vám určí výsledek. Někdy pes odejde s plným břichem, někdy s kostí a jindy s prázdnou a nemá nic.

Akční karty je potřeba vyhodnotit i v případě boje s jiným psem nebo setkáním s odchytovým vozem. V případě boje otočí kartu oba rváči a kdo má na akční kartě lepší výsledek, ten svého soka zahnal. Poražený upustí vše, co nesl v tlamě a prchne o několik políček dál.

V případě odchytového vozu hrozí pejskům zavření v útulku (a opět ztráta věcí, které měl pes v tlamě). Útěk z útulku může trvat i několik kol a závisí opět na výsledku určeném akční kartou a příslušným políčkem.

Napitý pes s plným močovým měchýřem může počůrat lampu. Na lampu se umístí žeton čůrání a cizí pes, který na lampu narazí, ji musí okamžitě počůrat také (a tím se zdržuje v tahu).

Na konci tahu hodí hráč za odchytový vůz a pohne s ním o tolik políček, kolik padlo na kostce. Pokud vůz zastaví na políčku se psem, otočí tento akční kartu, aby zjistil, zda se mu podařilo utéct nebo byl chycen a přemístěn do útulku.

Tím kolo hráče končí a na řadě je další hráč.


Konec hry:

Vyhrává hráč psa, kterému se podařilo získat tři kosti a zahrabat je v místě svého pelechu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tzolkin Mayský kalendář
Tzolkin Mayský kalendář
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas