Autor: MikeDundee | 14.1.2019 | 0

Storm Hollow: A Storyboard Game je role-playing hra pro děti s jednoduchým systémem. Ústřední roli hraje vypravěč, který řídí celý příběh, komunikuje s dětmi, hraje za spojence či nepřátele. Zároveň hra obsahuje množství fyzických komponent, díky kterým působí také jako desková hra (kostky, velká mapa oblasti, karty lokací, spojenců, nepřátel, schopností, předmětů...).


Příprava hry:

Hra se odehrává v kouzelném světě „Bouřkové doliny“ (Storm Hollow). Jedná se o pohádkový svět mající své vlastní zákonitosti, v němž žijí různé rasy či nadpřirozené postavy. Hru připravuje vypravěč, který musí předem načíst vybrané dobrodružství (pokud chce hrát nějaké předpřipravené z knihy příběhů) a přichystá karty k jednotlivým lokacím.

Každý hráč má před sebou desku hrdiny s atributy, hlavními schopnostmi a rysem postavy (ten také určuje, který typ magie je pro postavu primární). Hrdina však může získat i další schopnosti či předměty. Jejich počet je v každém příběhu omezen, aby děti nebyly zahlcené a mohly efektivně vybírat jen z pár možností. Na desce jsou ukazatele zdraví, a zvýhodnění či náchylnost k určitému elementu magie. Hrdinové mohou ovládat celkem 6 druhů magie (oheň, vítr, blesk, voda, život, země), ale nepřátelé vládnou i temnou magií.


Průběh hry:

Jeden příběh se skládá ze série scén. Vypravěč každou scénu popíše, vyloží na stůl karty (obrázek prostředí, případní spojenci či nepřátelé, na něž hráči narazili) a určí cíl, který je potřeba splnit, či překážku kterou je potřeba překonat. Hráči se poté domluví, co udělají (přípravná fáze), a následně ve fázi realizace provede každý hráč jednu akci, během níž si hází kostkami pro zjištění zda byl úspěšný. Vypravěč potom svými slovy odprezentuje výsledek tak, aby zapadal do příběhu a učinil jej pro děti zajímavější i v případě, že jim kostky nepadly zcela podle představ.

Kostek je několik druhů a hází se různý počet (podle toho, jaký atribut postavy hráč použil, jaký používá druh magie, zda akce odpovídá schopnostem postavy...).


Konec hry:

Fáze přípravy a realizace opakují tak dlouho, dokud se nesplní cíl. Pak následuje další scéna. Ve finální scéně vystupuje většinou nějaká záporná postava, kterou je potřeba porazit. Během putování se posunují ukazatele úspěchu hrdinů, nebo temna. To, který ukazatel první dosáhne maximálního počtu bodů, určuje, zda vyhráli hrdinové nebo temné síly.


V krabici najdeme také několik knih s tvrdou vazbou - knihy příběhů, knihu vypravěče s pravidly a knihu popisující svět a obyvatele Storm Hollow.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Arcana Rising Deluxe (Kickstarter)
Arcana Rising Deluxe (Kickstarter)
Akt. cena: 990 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas