Autor: Doneet | 1.12.2018 | 0

Hra Meeple Cirkus je rodinná/párty hra pro 5 hráčů. Mechanika hry je založena na stavění figurek do nestabilních pozic na čas tak, abyste splnili co nejvíce cílů/úkolů a získali tak co nejvíce bodů. Hra určitě není určena pro nejmenší, protože hlavním faktorem hry je jemná motorika, pro starší děti jistě bude zajímavá, ale určitě nejzajímavější bude pro dospělé.


Průběh hry:

Na začátku hry každý dostane stejné počáteční figurky. V průběhu hry si pak bude dobírat každý hráč další figurky dle své volby, takže každý bude hrát s trochu jinou sestavou meeplů, zvířat a předmětů.

 

Hra probíhá ve třech kolech. V každém mají hráči k dispozici figurky (meeply, slony, velbloudy, lachtany, prkna, míče...), ze kterých musí v časovém limitu postavit co nejlepší představení. Kritéria hodnocení jsou různá, například: mít jednoho meepla hlavou dolů mezi dvěma míči, nebo mít v manéži velblouda na hlavě, nebo lachtana který má na sobě vybalancovaný míč. Délka každého kola je limitovaná pomocí známé cirkusové písně, která je k dispozici v mobilní aplikaci hry Meeple Circus.

V každém kole je k dispozici několik společných cílů, které jsou vylosovány na začátku daného kola. Poté si hráči jeden po druhém vyberou z nabídky osobních cílů, které budou platit pouze pro ně, společně s figurkami k jejich splnění. V každém kole je také k dispozici jiná sada speciálních cílů, která trochu odliší každé vystoupení. Vybírají se přesně v opačném pořadí než osobní cíle, aby hra byla vyrovnaná.

  • 1. kolo: K dispozici jsou obyčejné cíle podobné osobním.
  • 2. kolo: K dispozici jsou speciální umělci: černoch, který musí být umístěn na chobot slona, vzpěrač, který musí nést co nejvíce předmětů, Tarzan, žokej, baletka... Společně s každým cílem dostanete figurku speciálního artisty.
  • 3. kolo - k dispozici jsou cíle, které vám určují, jak máte ozvláštnit své vystoupení, nedostáváte už žádné další figurky nebo cíle na jejich rozestavení, ale dostáváte úkol, který musíte plnit v průběhu stavění vašich meeplů na čas. Úkoly jsou např.:
    • před položením poslední figurky musíte zaklepat prsty do desky stolu a udělat tak dramatický „drum roll“
    • každé zvíře, které chcete v manéži umístit, musíte nejdříve provést po obvodu vlastní manéže
    • pokaždé když v hudbě (která je pro 3. kolo speciální) zazní potlesk, musíte vstát, 3x se uklonit a poděkovat publiku

 


Kromě toho pro hru platí tři základní pravidla, která jsou v jejím průběhu neměnná a platí pro všechny - hráči dostávají body za:

  • každého modrého meepla, který se dotýká země,
  • každého žlutého meepla, který se země nedotýká, a
  • červené meeply podle toho, jak vysoko se nachází.

Poté, co si všichni zvolili své cíle a dobrali si příslušné figurky, může hra začít. První dvě kola hrají všichni najednou. Třetí kolo je speciální a hráči hrají postupně, aby si všichni užili to nejzajímavější kolo i jako diváci. Po každém kole se sečtou body na bodovací tabulce.


Konec hry:

Po skončení třetího kola se jednoduše sečtou všechny body za splněné cíle v každém kole a nejúspěšnější principál vyhrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Lux Aeterna
Lux Aeterna
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas