Autor: lenae | 9.10.2018 | 0

Již několik generací archeologů sní o objevení tajemné hrobky ukryté v egyptské pyramidě na hranicích Abúsíru. Podle doposud nalezených indicií by zde měl být pohřben Imhotep, stavitel královských hrobek, kterého sami Egypťané řadí mezi dávné bohy. Pokuste se se svým týmem archeologů prozkoumat temná zákoutí pyramidy a objevit místo Imhotepova posledního odpočinku. Pozor však na soupeřící týmy archeologů a nástrahy, které na vás cestou čekají!


Příprava hry:

Do rozloženého herního plánu vložte čtyři výplně ve tvaru písmene L, které slouží k jeho zmenšení a zároveň jako obvodová zeď pyramidy (v případě základní hry). Na herní plochu náhodně rozložte rubem vzhůru promíchané dílky pyramidy. Dílek pohřební komnaty umístěte vždy doprostřed pyramidy stranou se zdmi vzhůru. Každý hráč obdrží tři figurky ve své barvě, které představují jeho archeology a barevně odpovídající kartu hráče. Žetony předmětů roztřiďte podle druhu a položte je rubem (černobílou stranou) vzhůru vedle herního plánu. Žetony se starověkými nápisy rozdělte podle barev. Takto vytvoříte jejich společnou zásobu. K dispozici je také přehledová karta s předměty a překážkami, na které můžete ve hře narazit, jejich podrobný popis naleznete v almanachu. Připravte si kostku.


Průběh hry:

Hru začíná nejmladší hráč provedením svého tahu. Dále se hráči střídají po směru hodinových ručiček. Při pohybu pyramidou se postupně posunujete o tolik polí, kolik vám padlo na kostce. Pokud se během svého pohybu chystáte vstoupit na neotočené pole, otočíte jej lícem nahoru a vyberete si jeho natočení tak, aby na něj bylo možné vstoupit z pole, odkud přicházíte. Pokud jste si dílek vybrali a otočili, musíte na něj vždy vstoupit. Během pohybu svých figurek můžete na jednotlivých dílcích nacházet nejrůznější předměty a překážky.

Konec hry:

Vyhrává ten hráč, který jako první otevře pohřební komnatu a vstoupí do ní. Aby tak mohl učinit, musí nejprve získat pět starověkých nápisů, které se nacházejí v chodbách pyramidy. Jakmile má hráč žetony pěti různých nápisů, může jedním ze svých archeologů vstoupit do hrobky, a tak zvítězit. V tento okamžik hráč otočí dílek pohřební komnaty, a tím ji otevře. Ve chvíli, kdy je pohřební komnata otevřena, mohou do ní vstoupit i ostatní hráči, i když nemají přečtené všechny nápisy, neboť dveře do prastaré hrobky jsou otevřené trvale. Ten, kdo vstoupí do pohřební komnaty jedním ze svých archeologů, hru dokončil na odpovídající pozici a dále ve hře nepokračuje. Ve chvíli, kdy do hrobky se svým archeologem vstoupí poslední hráč, hra končí.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Munchkin Zombies EN + 2 expansions
Munchkin Zombies EN + 2 expansions
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas