Autor: Noob | 9.8.2018 | 0

„Zvednout kotvy, spustit plachty, vyplouváme na dalekou cestu!“

Port Royal: Unterwegs! (Na cestách) je mírně přepracované, samostatně hratelné vydání původní hry Port Royal v jednodušším cestovním provedení, které se dá částečně použít i jako rozšíření. Krabice je o něco menší než ta původní a hra je znatelně zjednodušená, stále si však zachovává klasický push-your-luck princip a podobný pocit ze hry jako v případě originálu. Díky absenci textů na kartách se hodí také pro začínající mladší hráče.

Pravidlově se jedná o stejnou hru jako Port Royal s následujícími rozdíly:

  • Hra se hraje na 8 vítězných bodů (namísto 12).
  • Hra obsahuje 60 karet (z původních 120).
  • Hra neobsahuje karty expedice.
  • Hra obsahuje postavy s méně komplexními vlastnostmi.

Absence karet expedic a jednodušší vlastnosti postav se odráží na celkové herní strategii. Z původních postav zde nalezneme jen námořníky a piráty. Nově jsou zde postavy cestujících, kteří přináší pouze bodový zisk a postavy velkoobchodníků, kteří generují bodový zisk při obchodu s loděmi. Na rozdíl od původního vydání zde není možné najímat postavy produkující za určitých okolností další karty, případně zlaťáky a hra je tak omezena na prosté pokoušení štěstí a obchod s loděmi.

Tuto cestovní verzi je možné v omezené míře použít jako rozšíření pro hru Port Royal - přinese pak 5 karet velkoobchodníků, 5 cestujících a 10 karet lodí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Skytear: 6 rozšíření
Skytear: 6 rozšíření
Akt. cena: 2190 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas