Autor: enzo | 28.6.2018 | 0

Space Infantry je sci-fi solitér, ve kterém velíte týmu vesmírné pěchoty v sérií misí. Mise lze hrát samostatně nebo jako kampaň.


Klíčové herní komponenty:

  • Karty jednotek: Spolu s velitelem je k dispozici celkem 10 bojových jednotek a 6 specialistů. Bojové jednotky jsou specializovány buď na boj z blízka nebo na boj na dálku. Nechybí ani odstřelovač nebo jednotky specializované na činnost v beztížném stavu. Mezi specialisty najdete demoliční četu, vědeckého specialistu, technika, inženýra, průzkumníka a samozřejmě medika. Tým má k dispozici i vesmírné vozítko pro krátké vesmírné přelety a pro pohyb na povrchu planet.

  • Mapy misí a žetony: K dispozici je 8 map misí a díly modulární mapy pro 6 podzemních misí. A samozřejmě spousta žetonů. Nejdůležitější jsou žetony náhodných čísel (dále ŽNČ), které slouží tam, kde se obvykle používají kostky (pravidla však obsahují i variantu s hrací kostkou). V pravidlech najdete předtištěné záznamové archy, kam se zapisují výsledky misí a to, jak si vedou jednotlivé jednotky.

 

Příprava hry:

Přípravě mise předchází volba jedné ze dvou kampaní. Před samotnou misí se náhodně vybere jeden ze šesti typů nepřátel a hráč si sestaví svůj tým pro danou misi. Velikost týmu je omezena počtem bodů, které jsou pro nákup jednotek k dispozici. Dále si hráč zvolí 8 předmětů pro misi, jako granáty, lékárnička, apod. Nastaví se počítadlo tahů (standardně 30) a volitelně i počítadlo munice. Do vhodné nádobky se vloží ŽNČ.


Průběh hry:

  1. Operační fáze: Nejdříve se generují pomocí ŽNČ velitelské body. Tyto body může využít velitel jednotky k vydávání rozkazů nebo k podpoře činnosti vybraných jednotek. Poté se aktivují jednotky, které se snaží svými specifickými schopnostmi přispět k postupu z jedné lokace do druhé. Každá lokace vyžaduje jinou specializaci a je jinak náročná na postup vpřed. Pokud jsou požadavky lokace splněny, jednotka postupuje na novou lokaci. Tažením ŽNČ se určí, jestli dojde k boji s nepřáteli. Pokud ne, jednotka se pokusí o další postup. Pokud ano, začíná boj:
    • Pomocí ŽNČ a tabulky přítomnosti nepřátel se určí složení nepřátelské jednotky. Poté se generují velitelské body. Následuje určení způsobu boje pro dané bojové kolo, na blízko nebo na dálku.
    • Vydají se případné rozkazy a aktivují se jednotky pro boj. Následně se aktivují nepřítelé. ŽNČ určí zásahy a simultánně se přiřadí zranění.
    • Boj končí eliminací všech nepřátel nebo ústupem, případně masakrem vlastního týmu.

    Takto mise pokračuje až do jejího zdárného splnění nebo do záměrného ukončení.

  2. Debriefing: Po skončení mise následuje Debriefing. Rozdělí se získané XP, povýší se jednotky a přidělí se jim další dostupné schopnosti. Vyberou se strategické volby pro další misi.


Pro větší variabilitu je k dispozici online generátor jednotek, map misí i nepřátel.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Cluedo verze lhaři
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas