Autor: lenae | 20.4.2018 | 0

Už je to přes 700 let, co se Karel IV. narodil, ale pořád je s ním zábava. O tom vás přesvědčí i desková hra nesoucí jeho jméno, při které procestujete středověkou Prahu a okolí a poznáte nejen klenoty historické architektury, ale i tehdejší způsob života. Ze staveniště Nového Města pražského poputujete malebnými uličkami, náměstími i hlubokými lesy kolem Karlštejna až do cíle, kterým je svatovítská katedrála. Nebude to ale jednoduché, cestou vás čeká spousta dobrodružství, nástrah a překvapení.

Hra Karel IV. je určená pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o jeho době. Nevíte, kdo byl Arnošt z Pardubic, Mistr Theodorik, jak dlouho se stavěl Karlův most, nebo co byl žíž? Stačí vklouznout do uliček Prahy a všechno se dozvíte.


Příprava hry:

Rozložený herní plán položte mezi hráče. Zamíchejte balíček karet a položte jej vedle herního plánu rubem nahoru. Každý hráč dostane tři groše a figurku své barvy, kterou postaví na startovní políčko. Zbylé groše tvoří bank pro vyplácení během hry.


Průběh hry:

Hráči se ve hře pravidelně střídají ve směru hodinových ručiček. Postupují po herním plánu podle hodu bodové kostky. Na každém políčku může stát více figurek. Groše hráčům pomáhají urychlit cestu. Veškeré peníze, které hráči během hry zaplatí, se dávají do truhlice u políčka 17. Hru začíná nejmladší hráč. Posune figurku své barvy podle počtu bodů na kostce.


Konec hry:

Abyste mohli vstoupit do katedrály, musíte dojít svým hodem přesně na poslední políčko ve hře. Pokud hodíte více bodů, než vám zbývá do cíle, zůstáváte stát na místě a čekáte na další kolo. Před vstupem se tedy mohou tvořit fronty, jak už to často u slavných katedrál bývá. Zde vám žádné groše nepomohou a vyhrává ten hráč, který jako první vstoupí na vítězné políčko u katedrály (27).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kvedlalové z Kvedlinburku
Kvedlalové z Kvedlinburku
Akt. cena: 440 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas