Autor: jardoom | 18.4.2018 | 0

Městečko Arkham je v nebezpečí. V jeho ulicích se objevují dimenzionální brány, ze kterých z jiných světů přichází příšery, které chtějí osídlit náši planetu. Jen hrstka vyvolených může zachránit Arkham a s ním i celý svět.

Arkham Express je zrychlená verze velmi oblíbené hororové hry Arkham Horror, která se opírá o povídky H. P. Lovecrafta ze světa Call of Cthulhu. Cílem hry Arkham Express je týmová spolupráce, díky které uzavřete 6 bran a porazíte prastarého Cthulhu. Pokud je na mapě šest neuzavřených bran nebo šest monster, hráči prohrají hru. Stejně tak prohrají, pokud je v poslední fázi hry porazí prastarý Cthulhu.


Příprava hry:

Každý hráč si zvolí jednu postavu (hru hrají maximálně 4 hráči) a na svou kartu postavy umístí žetony Vitality a Příčetnosti do maxima své postavy (nikdy nemůžete překročit maximum). 


Průběh hry:

Hra probíhá po jednotlivých kolech, kdy každý hráč provede všechny možné tahy, které mu umožní dané kolo a hod kostkami. Hra probíhá v tazích stejně jako v případě původního Arkham Horroru a princip hry je také stejný. Hráči se přemisťují po mapě, sbírají předměty, bojují s příšerami a zavírají dimenzionální brány.

Hrací kostky:

Hráči mají k dispozici 5 šestistěnných hracích kostek, na jejichž stranách jsou tyto možnosti:

  1. Uzdravení Vitality a Příčetnosti
  2. Monstrum
  3. Pohyb
  4. Vyšetřovací žeton
  5. Boj (na 2 stranách kostky)


Konec hry:

Pokud hráči uzavřou šest bran a zabijí prastarého Cthulhu, zachrání Arkham a vyhrají hru. Pokud je naopak Cthulhu porazí nebo se na mapě objeví 6 monster nebo 6 bran současně, vyhrává hra a Arkham čeká zkáza.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Shadows of Kilforth: Kickstarter pledge
Shadows of Kilforth: Kickstarter pledge
Akt. cena: 3890 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas