Autor: kubicvak | 31.3.2018 | 0

Staňte se hornickým předákem těžícím cenné minerály ve vzdáleném koutě galaxie. Bude potřeba najmout schopné dělníky. Musíte vybrat ty nejlepší muže, na které je spoleh. Žádné slečinky. Práce je těžká a podmínky mimořádně tvrdé. Nalezení a získání vzácných krystalů dokonale prověří jejich schopnosti. Možná by se hodilo i pár žoldáků. Určitě nebudete jediní, kdo se bude o těžbu pokoušet. A rozhodně nestojíte o to, aby vám ty nejlepší kousky někdo vyfoukl před nosem, nebo se pokoušel přetáhnout pracovní sílu z vašeho tábora.

Star Scrappers: Cave-In je rychlou (převážně) karetní hrou pro 2-4 hráče, ve které kupujete dělníky a s jejich pomocí pak těžíte krystaly cenného minerálu. Hra pochází z dílny mladého polského Hexy Studia a je prvotinou z plánovaného vesmíru Star-Scrappers.

Příprava hry:

Vytvoříme čtyři balíčky žoldáků. Karty jednotlivých frakcí smícháme dohromady vždy podle jejich síly a dostaneme balíčky 1-4. Dále tři balíčky artefaktů po čtyřech kartách, zbylé nebudou v této hře použity. Zamícháme žetonky krystalů a vytvoříme z nich zásobní sloupečky podle jejich hodnoty (1, 3, 6 a 10). Žoldáky, artefakty i krystaly umístíme doprostřed hrací plochy a vytvoříme počáteční nabídku k nákupu tak, že dané množství komponent otočíme lícem nahoru. Každý hráč si vylosuje svou počáteční frakci a vezme si k sobě odpovídající totem, který funguje jako sleva na krystaly téže barvy. Následně si lízne do ruky dva jedničkové žoldáky a jednoho dvojkového. Hra může začít.

Průběh hry:

Hráči se střídají v provádění svých kol. V každém z nich se provádějí následující fáze:

  1. Začátek kola – zde je prostor pro aktivaci schopnosti vašeho Leadera, případně vašich artefaktů. (v prvním kole můžete přeskočit)
  2. Provedete buď 2 ze 4 možných akcí:

    • Najmutí nového žoldáka – slouží k získávání nových karet
    • Těžba krystalu – použijete své žoldáky na získání krystalu
    • Nákup artefaktu - použijete své žoldáky na nákup předmětu, který vám dá výhodu do další hry anebo vítězné body za splnění určitých podmínek
    • Využití schopnosti žoldáka z vaší ruky

      nebo

    Nájezd na oponentovu základnu – tím získáte do ruky nové žoldáky z oponentovy základny a máte možnost někomu sebrat jeho totem, ale přijdete o možnost hrát v tomto kole akce.

  3. Fáze údržby – odhození přebytečných karet a doplnění pozic pro nákupy

Konec hry:

Některé akce ve hře (např. vytěžení nestabilních krystalů nebo dobrání některého z balíčků karet) snižují stabilitu dolu a vedou k jeho nevyhnutelnému kolapsu. Když tato situace nastane, dohrají hráči svá kola tak, aby jich měli všichni stejně, a následně hra skončí. Nastává závěrečné bodování, které určí vítěze. Body je možné získat těmito způsoby:

  • Součet bodů za vytěžené krystaly (každý žeton má svou hodnotu)
  • Bodování artefaktů (artefakty mohou přinášet vítězné body za plnění určitých podmínek)
  • Vlastnictví totemu (každý totem přináší vlastníkovi 3 vítězné body)
  • Sady frakčních symbolů na vytěžených krystalech (čím více různých symbolů , tím více bodů)

Hráč, který získal nejvíce bodů, se stává vítězem celé hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Jak se trolí primcezny
Jak se trolí primcezny
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 13 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas