Autor: Pedrojemivedro | 27.3.2018 | 0

"Zatrsakr... další řeka! No, tak se na to podíváme. Jasně, stejně jako minule; támhle plave párek hadů, ten plující kmen je na tuty krokodýl, a vsadím boty, že je zase kompletně zamořená piraňami. Chjo... Hm, ale když na támhlety vyčuhující pařezy položím tuhletu vyčuhující kládu, a pak tu kratší přendám támhle, tak bych se mohl dostat až do půlky. No, a pak přelezu po tom dlouhém kmeni, tak už je to na druhý břeh jenom kousek. No, a to v pohodě skočím, že. Hop! Áááááááá....chramst!"

Krokodýlí řeka je hrou pro jednoho hráče. Cílem je dostat figurku z jednoho břehu řeky na druhý. A to za pomoci klád tří velikostí, které si může dobrodruh přendávat mezi jednotlivými pařezy zasazenými v herním plánu. Je možné je pokládat jen na kolmo a vždy pouze kládu, na které stojí, či která s ní přímo sousedí. Nesmí se skákat z pařezu na pařez (jinak skončíte jako ten nebožák v úvodu...).

Hra obsahuje 40 číslovaných kartiček (úrovní obtížnosti), odstupňovaných po desítkách podle náročnosti. Ty první jsou triviální a slouží k naučení hry, pochopení principu a naučení se mechanismu. Skládají se jen z několika málo kroků a vypadají velmi jednoduše. Čím vyšší číslo, tím více je třeba zapojovat mozek.

Kartu se zvolenou úrovní je třeba položit na plastovou podložku s otvory. Výřezy v kartě se osadí patřičným počtem pařezů. Na zastíněné úseky mezi pařezy se položí klády patřičné délky a figurka se postaví na začátek cesty. Figurka postupuje po kládě a když se hráč rozhodne, že ji bude při dalším kroku potřebovat, zvedne ji v prostřední části za pomoci magnetku v nohách figurky. Následně ji přenese na sousední vhodný úsek a umístí ji kolmo mezi dva pařezy. Tento proces se pak opakuje.


Hra končí, překvapivě, na druhém břehu...

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Cesty Osudu CZ
Cesty Osudu CZ
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas