Autor: Petr_S | 27.3.2018 | 0

Veselé putování se Spejblem a Hurvínkem je desková stolní hra pro 2 až 5 hráčů. Spejbl, Hurvínek, kašpárek, Mánička a Žeryk se vydají na dobrodružnou cestu. Vyražte s nimi - vítězí ten, kdo cestu projde jako první a zvládne překonat všechny překážky.

Herní plán obsahuje dva druhy políček. Políčka menší průhledná jsou běžná, oranžová jsou akční a znamenají buď zdržení, nebo naopak rychlejší postup. Daná akce je popsána v pravidlech.

Hra začíná tak, že jednotliví hráči postupně házejí nejprve kostkou s obrázky a podle vržených obrázků si rozdělí figurky a jim odpovídající karty. Hráči hodí dvěma kostkami a nasadí do hry svoji figurku tehdy, jakmile jim na kostce padne obrázek jejich figurky. Druhá kostka (k6) udává počet políček, o který hráč postoupí.

Hráči používají během hry obě kostky. Hraje vždy ta figurka, která právě padne na vržené obrázkové kostce, bez ohledu na to, kterému hráči patří. Podaří-li se však hráči hodit obrázek vlastní figurky, postupuje s ní vpřed o dvojnásobný počet políček. Padne-li obrázková kostka prázdnou plochou nahoru, vrací se hráč svojí figurkou o 1 políčko zpět a druhou kostkou (k6) už házet nebude.

Setkají-li se 2 figurky na stejném políčku, při následném hodu nepostupují.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Duna: Impérium – Luxusní sada vylepšení
Duna: Impérium – Luxusní sada vylepšení
Akt. cena: 1400 Kč
Končí za: 14 dnů

Offcanvas