Autor: jir003 | 30.10.2017 | 0

Po smrti Velkého Khana se dlouho smutek nedržel. Pohřeb byl rychlý. Kdo měl alespoň nějaký respekt, vyrazil v čele své hordy plenit. Cíl byl všem jasný - vyplenit město Tarsos a získat slávu a hlavně kořist. S úspěchem se snad zrodí i naděje sjednotit všechny klany a prohlásit se vůdcem Zlaté Hordy.

Ve hře Battue hráči hrají za klan nájezdníků a snaží se vyplenit krásné antické město Tarsos.


Příprava hry:

Nejprve poskládáte náhodně plán města rubem vzhůru. Uprostřed se vždy nachází palác, jinak je vše variabilní. Každý hráč si zvolí svůj klan a vybere stranu města, ze které ho začne dobývat - tam umístí 6 svých válečníků. Ve hře jich smí mít hráč nejvýše 15, z toho jedna horda (skupina) může obsahovat maximálně 8 bojovníků.


Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích, v rámci kterých si u každé skupiny (hordy) zvolí akci pohybu nebo rekrutování. Vše se řeší jednoduše jedním hodem kostky.

Přehled tahu:

  1. Začátek tahu: Je možné hrát karty „Start Turn“.
  2. Rekrutování: V závislosti na výsledku hodu jednou šestistěnnou kostkou hráč získá jednoho (hod 1 či 2), dva (hod 3, či 4), nebo tři (hod 5, nebo 6) válečníky.
  3. Pohyb: Hordy, které nerekrutovaly, se mohou pohnout na dílek - pokud není pod hráčovou kontrolou, nastává boj.
  4. Konec tahu: Hráči mohou zahrát „End Turn“ karty a musí odhodit přebytečné karty z ruky.

Bojujete proti hráči nebo obráncům města. Boj je jednoduchý - obránce i útočník hodí kostkou. Pokud hrajete proti obráncům města, hraje za něj následující hráč v pořadí. Ten může obráncům pomoct svými obrannými kartami z ruky. K hodu každé strany se přičte počet válečníků bojujících v jejích řadách, hodnota z bojové karty a obránce přičítá také obranu dílku města. Poražený ztrácí jednoho válečníka. Boj pak pokračuje, dokud z něj některá ze stran dobrovolně neuteče, nebo nejsou poraženi všichni válečníci jednoho klanu. Po dobytí dílku zpravidla dostanete kořist (kartu nebo válečníka). Navíc většina dobytých dílků přidává vítězné body.

Ve hře jsou dva typy karet. Karty události („Event“) - ty se otáčí při otočení některých speciálních dílků. Dále ve hře najdete karty kořisti („Loot“) - ty hráčům poskytnou různé bonusy nebo se na nich nalézá kořist ve formě vítězných bodů.


Konec hry:

Hraje se do vyřazení ostatních hráčů, nebo do okamžiku obsazení 3 důležitých dílků města (ty je nutné mezi zakrytými dílky na plánu nejprve najít).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Eldritch Horror (EN) + Forsaken Lore + FS insert
Eldritch Horror (EN) + Forsaken Lore + FS insert
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 9 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas