Autor: kubicvak | 18.7.2017 | 0

Ve hře Vikings Gone Wild se ujmete role vůdce jednoho z klanů severských bojovníků, kteří bojují proti sobě s cílem dokázat bohům, že právě oni si zaslouží jejich přízeň. Jedná se o kompetitivní deckbuildingovou hru, jejímž cílem je získání co nejvyššího počtu vítězných bodů. Nejjednodušším způsobem, jak je vydělat, je útok na protihráče a rabování budov v jeho vesnici. Existuje však celá řada dalších způsobů. Například úspěšná obrana vaší vesnice před útoky, plnění misí nebo vylepšování vaší radnice.

Příprava hry:

Každý hráč si vybere si svého hrdinu, vezme jednu herní destičku a do místa, kde bude stát jeho budoucí vesnice, umístí radnici na první úrovni. Dále si připraví startovní balíček, který se skládá ze šesti piv, dvou cihliček zlata (pivo a zlato jsou dvě základní herní suroviny) a dvou vikingů. Pak jsou mu přiděleny dvě startovní mise, které umístí na svou desku. Doprostřed stolu se umístí hlavní deska, která slouží jako tržiště pro nákup nových karet. Ty jsou na ni posléze umístěny podle návodu v pravidlech. Najdete zde silnější jednotky, obranné karty, budovy a také karty „Odinovy cesty“, s nejrůznější škálou efektů. Na spodní části desky ještě připravíte balíček karet „Nebeské přízně“, které si nemůžete jen tak koupit, ale získáváte je jako ocenění za určité milníky ve hře a pak nalosujete čtyři karty herních cílů, za které můžete na konci získat vítězné body navíc.

Průběh hry:

Hra Vikings Gone Wild se hraje na kola. Každé kolo se skládá z pěti fází, které (až na vlastní akce) hrají všichni hráči současně.

  1. Produkční fáze: Hráči umístí žetonky surovin na své produkční budovy.
  2. Lízání karet: Každý hráč si dobere tolik karet, aby jich měl na ruce 5 (případně více, pokud mu to umožní nějaký efekt ve hře).
  3. Akce hráčů: V této fázi hrají hráči karty z ruky a tak mohou nakupovat karty, stavět budovy, vylepšovat svou radnici, plnit mise, ale především útočit. Pokud má hráč k dispozici nějaké karty jednotek, může s nimi napadnout vesnici některého z protihráčů. Důležité je, aby síla karty byla minimálně stejně velká, jako obrana napadené budovy. Protihráč se ale může bránit, takže výsledek boje není dopředu jistý. Úspěšné vyplenění (nebo ubránění) budovy je oceněno vítěznými body. Kromě staveb můžete bojovat také s drakem nebo nemrtvými a obrat je o jejich poklady.
  4. Skladování surovin: Pokud vám na konci kola zbydou nějaké suroviny, můžete si je uložit do dalších kol (pokud máte vhodné skladiště).
  5. Konec kola: Provedou se akce údržby a hráči odhodí zbylé karty z ruky.

Konec hry:

Hra končí v momentě, kdy některý hráč dosáhne stanoveného počtu vítězných bodů. Tento limit se liší podle počtu hráčů a můžete si jej upravit, pokud máte raději kratší nebo naopak delší hry. Následně se dohraje kolo a ohodnotí se karty herních cílů, což může ještě zamíchat pořadím. Hráč s nejvyšším počtem vítězných bodů se stává vítězem celé hry!

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Civilization: Nový úsvit
Civilization: Nový úsvit
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas