Autor: tony fivepulse | 14.7.2017 | 0

Staří přátelé

Vystoupivše z lehce se kolébající lodi, nasál Luke Robinson solí naplněný mořský vzduch – vychutnával si jemný vítr proudící přes Cerenarijské moře až do přístavu Celephais, města rozkládajícího se na východ a šplhajícího do svahů hory Aran. Hora, jejíž sněhem pokryté vrcholky mírně stoupaly v dálce, utvrzovaly v Lukovi pocit bezpečí, přestože věděl, že může být falešný. Na konci mola na něj čekal výstředně oblečený muž, nyní kráčeje k Lukovi s otevřenou náručí.

„Luku! Můj příteli, už je to příliš dlouho. Pojď, pojďme se napít a pobuďme zase spolu!“ Jeho široký úsměv, zlaté a tyrkysové šperky cinkaly a blyštily se slunečním svitem.

Luke zavrtěl hlavou. „Později, Kurane. I když vím, že bys nic nechtěl víc.“ Zamračil se. „Ale není to naše přátelství, co mě přivedlo dnes do Celephais. Něco hrozného budí rozruch na severu. Cítím to.“ Nervózně si pohrával se zlatě zdobenou krabičkou, kterou držel v kapse – dárkem, který dostal kdysi dávno od svého strýce.

Kuranův výraz potemněl. „Nejsi sám, kdo má tento pocit, příteli. Cítím to také.“ Kuranes se otočil a zahleděl do dálky. „Pán Kadathu se probudil.“ Luke opět zavrtěl hlavou. „Nevíme jistě, jestli…“ Kuranes zvedl ruku gestem, které ho utišilo. „Ne. Víš dobře, že je to tak. Něco plánuje. Všechna lidská království jsou v nebezpečí.“

Luke se zachvěl navzdory příjemnému teplu odpoledního slunce, jež kolem něj kreslilo svůj kabát. „A Říše Snů není výjimkou.“ Luke přikývl a otočil hlavu k severu. „To je důvod, proč jsem zde, starý příteli. Musím ho zastavit.“ Otočil se zpět ke Kuranovi a položil mu ruku na rameno. „Pojď,“ řekl. „Musíme toho spoustu probrat.“

Sen a realita se stanou jedním. Divné věci se dějí, jako když svět velmi rozdílný od toho vašeho začne prosakovat do reality. Lidé, kteří sní, jsou ve svých nočních můrách naháněni černočernými temnými stvořeními tiše křižujícími oblohu. Ostatní spáči upadají do hlubokých spánků, ze kterých se už nikdy neprobírají. Látka reality a rozumu je trhána ve švech. Ty a Tví pomocníci hrdinných duší jste vše, co stojí mezi lidstvem a nekonečnou prázdnotou.

Rozšíření Dreamlands ke hře Eldritch Horror přináší přídavný hrací plán Říše Snů, jež otevírá podivné portály, které vedou ze světa bdění do zemí snů. Osm nových vyšetřovatelů se přidává k hrdinnému osazenstvu, které brání svět před nebezpečím, za pomoci takových oddaných pomocníků jako je tajemný Randolph Carter. Rozšíření přináší také nová kouzla, schopnosti a artefakty, vše použitelné v boji proti dvěma novým Prastarým. Sestupte po sedmi stech stupních schodů k Bráně hlubšího spánku a přes Zakletý hvozd se vydejte do fantastického království Říše Snů.

Nová pravidla:

Brány: Některé efekty způsobují, že brány v balíčku bran jsou odhaleny. Odhalené brány zůstávají tam, kde jsou v balíčku, pokud jiný efekt vyloženě nezapůsobí jinak.

Černou galérou na Měsíc

Po všechna ta léta, kdy Luke cestoval idylickou krajinou snů, se nikdy neodvážil nalodit se na jednu z černých galér. Nyní to udělal. Tiše a trpělivě seděl mezi hromadami rubínů, které Muži z Lengu převáželi na těchto velkých lodích. „Toto moře se zdá klidné,“ pošeptal svému společníkovi, velké oranžové kočce.

„Když procházíš Zemí Snů, dávej pozor na to, co se jen ‚zdá‘,“ zapředla kočka. Kdysi dávno se Luke naučil jazyku koček a od té doby se mu to vždy hodilo. „Kupříkladu tady naši hostitelé.“

„Muži z Lengu?“ odpověděl Luke. „Nejsou snad přímo z Lengu?“ Nejsou možná ani lidé, pomyslel si. Bylo nemožné poznat tvar jejich těla pod černými róbami. Luke se podíval blíže na rubíny, které je obklopovaly. Kameny byly rudé jako krev tekoucí ze smrtelného zranění a dotek jednoho z nich vzbuzoval pocit bolestivé bezútěšnosti.

„Pojď,“ zagestikuloval kočce, aby jej následovala, „propližme se ven. Podíváme se, kde právě jsme.“

Když se ti dva tiše protáhli na palubu, Luke byl omráčen tím, co viděl. Loď se již neplavila po moři, ale spíše plula noční oblohou. Před nimi ležel cíl jejich cesty – Měsíc. Byl větší, než si Luke kdy představoval. Jezera a lesy byly viditelné na povrchu pod nimi, když se loď začala otáčet, aby udala směr na věčně odvrácenou stranu Měsíce.

Luke byl tak užaslý, že si nevšiml, že se kočka vytratila pryč. „Takže,“ slyšel bouřící hlas za sebou. „Vypadá to, že máme černého pasažéra.“

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

One Deck Dungeon
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas