Autor: kubicvak | 6.6.2017 | 0

Konečně ho mám na mušce. Teď je ta správná chvíle. Zpevnit se, vydechnout. Výstřel. Zásah. Tělo se skládá k zemi.

Poslal jsem krátkou zprávu na velitelství. Mise splněna. Očekávám nové rozkazy. Moskva, Londýn, Bělehrad - ať už mě pošlou kamkoli, budu připraven. Dorazím, splním úkol a zase nepozorovaně zmizím dřív, než si někdo vůbec všimne, co se stalo. Jsem super agent. Jsem v utajení. Jsem Covert.

Ve hře Covert se hráči vžijí do role velitele buňky tajných agentů, kteří plní důležité operace v době studené války. Vaši agenti se budou pohybovat v různých lokacích po celé Evropě, sbírat speciální vybavení a plnit zadané úkoly. Musíte naplno využít všechny své možnosti a nedovolit ostatním hráčům, aby Vám stáli v cestě. Vyhraje jen ten nejlepší.


Příprava hry:

Rozložte herní plán, na který náhodně rozmístíte žetonky pro luštění kódů. Každý hráč si vezme kartu postavy a příslušenství v dané barvě. Připravte zásobník žetonů speciálních operací a balíčky karet misí a vybavení. Každý hráč dostane náhodně 3 karty, které určí startovní lokace jeho agentů na mapě. Pak si dobere 3 karty misí, 3 karty vybavení a 2 kartičky s kódem, které udržuje skryté před ostatními hráči pomocí zástěny.


Průběh hry:

Základním mechanismem hry je umisťování kostek („dice placement“). Na začátku každého kola hodí všichni hráči pěti kostkami a následně od začínajícího hráče střídavě umísťují své kostky na určená místa na herním plánu. K dispozici jsou následující možnosti:

  • Zisk žetonu speciálních operací: Hráč si okamžitě vylosuje jeden z žetonů, které mu v průběhu hry poskytuje různé výhody.
  • Luštění kódu: Na herní desce je znázorněna sekce připomínající číselný zámek, na které jsou od začátku hry náhodně rozdané žetony čísel. Hráč může prohodit dva sousední žetony a navíc jedno číslo na žetonu nahradit číslem na kostce, kterou k tomuto úkolu přiřadil. Pokud se me takto podaří složit kombinaci, kterou má vyznačenou na některé z jeho kartiček šifer, uspěl a získává vybavení zobrazené na zadní straně. Každá získaná karta šifry má navíc hodnotu dvou vítězných bodů.
  • Umístění kostičky na jednu z kruhových akcí: Každá akce má 6 pozic na kostky (od 1 do 6). První hráč může umístit jakoukoli kostku, ale další už pak může pouze na sousední políčko. Například, pokud první hráč zahrál kostku s trojkou, druhý hráč má na výběr dvojku a čtyřku. K dispozici jsou tyto akce:
    • Pohyb po herním plánu (s každým agentem o jedno pole)
    • Získání karty vybavení (z nabídky v závislosti na lokaci anebo náhodně z vrchu balíčku)
    • Získání karty mise (z nabídky v závislosti na lokaci anebo náhodně z vrchu balíčku)
    • Plnění mise (umožní hráči splnit jednu z jeho misí)

Poté, co všichni hráči umístí své kostky, začíná vyhodnocení. Nejprve se hráči střídají v luštění kódu a poté si vybírají a postupně provádějí jednotlivé akce.

K úspěšnému splnění mise potřebuje hráč mít agenta ve správné lokaci na mapě a vlastnit potřebné vybavení. Pokud se tak stane, vybavení odhodí a kartu mise přesune ze své „ohrádky“ do veřejné zóny. Od teď mu kromě vítězných bodů (čím komplikovanější úkol, tím více bodů), poskytuje i nějakou drobnou výhodu při plnění dalších misí.

Každou kartu vybavení lze použít několika způsoby. Tím základním je splnění podmínky na kartě mise. Druhý způsob je použití vybavení jako jednorázové letenky do některé z lokací na herním plánu. Třetí možností je použití karty jako žetonu speciálních operací - každá karta má v rohu odpovídající symbol.


Konec hry:

V momentě, kdy některý hráč splní šestou misi, začíná konec hry. Dohraje se aktuální kolo a pak má ještě každý hráč možnost splnit jednu ze svých misí. Pak už je třeba jen sečíst vítězné body a ten, kdo jich má nejvíce, se stává vítězem celé hry.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Duchové ostrova - Promo 2
Duchové ostrova - Promo 2
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas