Autor: čínan | 9.5.2017 | 0

IceTowers je jedna z her které se dají zahrát s pyramidkami od společnosti Looney Labs.  Jedná se o velmi rychlou realtimovou abstraktní hru, která se nehraje na žádném daném plánu, ale volně na stole.


Příprava hry:

Každý hráč má 9 pyramidek své barvy (3 velké, 3 střední a 3 malé). Pyramidky všech hráčů se promíchají a volně rozmístí na hracím stole. Jakmile jsou všichni připraveni, začíná hra.


Průběh hry:

Nehraje se na kola nebo tahy, prostě všichni hrají najednou, kdo je rychlejší v analýze  a počítání, má výhodu. Hráč může provádět kdykoliv a v jakémkoliv pořadí následující akce:

  1. Vzít jednu svou pyramidku a položit jí na vrchol některé věže (přiklopení) - položit se smí vždy jen na stejnou nebo větší pyramidku. Pyramidka na vrcholu určuje, který hráč věž ovládá.
  2. Odebrat jednu svou pyramidku z některé věže (těžba) - hráč nesmí těžit z věže, kterou ovládá a musí mít v této věži alespoň 2 své pyramidky.  Po vytěžení pyramidky je třeba ji ihned umístit na některou z jiných věží nebo jí položit zpět do zásoby na stole (herní etiketa nedovoluje vyčkávat na tahy ostatních).
  3. Rozdělit věž na dvě části (rozštěpení) - pokud jsou v některé věži dvě pyramidky stejné barvy přímo na sobě, může kdokoliv - vyjma vlastníka těchto dvou pyramidek  -  věž rozdělit na dvě nové věže. Jedna z nově vzniklých věží tak bude mít dotyčnou pyramidku z rozdělené dvojice na vrcholu, druhá nově vzniklá věž vespod.


Konec hry:

V jednu chvíli už nejde provést další tah, případně už hráči nechtějí hrát a všichni se shodnou na tom že hra skončila. Každý hráč si vezme k sobě věže které mají na vrcholu pyramidku jeho barvy (ovládá je) a spočítá si body za všechny pyramidky z jeho věží - velké za 3 body, střední za 2, malé za 1. Hráč s nějvětším počtem bodů je vyhlášen nejlepším konstruktérem ledových věží.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

PánoPrstenů - vse, co vyšlo + 3D insert
PánoPrstenů - vse, co vyšlo + 3D insert
Akt. cena: 7000 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas