Autor: iwen | 20.4.2017 | 0

Carcassonne: Star Wars jsou tématickým klonem původní verze hry ze světa Star Wars. V průběhu hry budete vykládat destičky vesmíru a přikládat je k postupně se rozrůstajícímu hernímu plánu. Budou vznikat obchodní cesty, pole asteroidů a planety. Svoje figurky budete umísťovat na herní plán jako obchodníky, průzkumníky nebo dobyvatele. Tím budete v ve hře získávat vítězné body. Kdo jich nasbírá nejvíce, zvítězí.


Průběh hry:

Hru zahajuje nejmladší hráč, ostatní po něm následují ve směru hodinových ručiček. Hráč na tahu provede následující akce v pevně stanoveném pořadí:

  1. Přiložení destičky
  2. Umístění figurky
  3. Boj: K boji dojde v okamžiku, kdy se v jednom objektu (obchodní cestě, poli asteroidů nebo na planetě, uzavřeném či dosud neuzavřeném) vyskytnou dvě nebo více figurek různých barev. Boj proběhne vždy před přidělením bodů, tj. v průběhu 3. fáze tahu hráče. Boj je řešen jako hod kostkami. Kdo hodí vyšší číslo, vyhraje.
  4. Započítání bodů


Konec hry:

Hra končí v okamžiku, kdy hráč na tahu nemůže platně přiložit žádnou destičku. Poté následuje závěrečné vyhodnocení. Jakmile skončí hra, započítají se také body za neuzavřené objekty, kde dosud stojí figurky. Vítězem se stává ten hráč, který celkově získal nejvíce bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Descent 2nd: Shards of Everdark CZ/IT
Descent 2nd: Shards of Everdark CZ/IT
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 11 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas