Autor: Krkavec | 13.4.2017 | 0

„V naší, v naší, v naší ruině straší
tak honem domů, braši, jsme v strašidelný kaši.

Naším vzduchem se prohání duch s duchem,
jsou slyšet pouhým uchem a páchnou sirným puchem.“

Spooky Castle je kooperativní hra s jednoduchými pravidly určená spíše pro menší hráče.


Příprava hry:

Do krabice se vloží herní plán, do připravených otvorů se vloží zdi a na značky se umístí kovové žetony duchů. Hráči si zvolí obtížnost podle tabulky - stupeň obtížnosti určí, kolik mají hráči času, kolik kartiček předmětů a také počet kartiček duchů. Na stopkách se nastaví čas.


Průběh a cíl hry:

Hráči mají za úkol dostat z hradu předem určený počet žetonů s předměty dříve než vyprší čas. První hráč si nasadí přes oči neprůhlednou masku ducha a v ruce drží hůlku opatřenou na konci magnetem. Ostatní hráči otočí kartičku na každé jsou zobrazeny 2 předměty. Poté všichni hráči současně navigují hráče s hůlkou tak, aby předměty po jednom dostal k jednomu ze čtyř východů a tím i z hradu.

Jestliže hráč omylem zachytí žeton ducha nebo předmět, který není na jeho úkolové kartě, musí vyvést nejprve tyto žetony. Zároveň hráči ztratí jednu z kartiček duchů, počet těchto karet je současně počtem chyb, které mohou hráči udělat.

Jakmile hráč úspěšně vyvede své dva předměty, předává masku a hůlku dalšímu hráči, všechny žetony se vrátí do hradu a otáčí se nová karta s úkoly. Takto hra pokračuje dokud hráči nesplní všechny karty úkolů.

Hra končí neúspěchem, pokud vyprší čas nebo dojdou kartičky duchů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dračí doupě PpZ - příručka pro PJ
Dračí doupě PpZ - příručka pro PJ
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas