Autor: Wolfsen | 25.3.2017 | 0

- Píp, píííp. Píp, píp, píp, píp. Píííp, píííp, píííp. Píp, píííp, píííp, píííp.
- Co blbneš, Pípane? To je drát vysokého napětí, ne telegrafní!

V abstraktní karetní hře Na drátě je úkolem hráčů posbírat několik sad kartiček s barevnými ptáky sedícími na elektrických drátech. Karet je celkem třicet a jsou na nich ptáci ve čtyřech barvách - červené, fialové, zelené a žluté - a v různém počtu - jeden, dva nebo tři. Karty jsou oboustranné a na druhé straně karty je vždy jiná barva ptáků, ale stejný počet, nebo jiný počet ptáků, ale stejná barva. Sadu pak tvoří trojice karet stejné barvy ptáků, ale všech tří četností.


Příprava hry:

Karty se náhodně rozloží do obdélníku 5x6 karet. Vhodné je randomizovat i stranu, kterou budou karty vzhůru. Začíná nejmladší hráč.


Průběh hry:

Hráči se pravidelně střídají na tahu ve směru hodinových ručiček. Hráč na tahu otočí kartu dle svého výběru a pokud může, přidá ji k některé ze svých sad. Pokud nemůže, položí ji nově odkrytou stranou vzhůru kamkoliv do herní oblasti.

Kartu s jedním ptákem si můžete vzít, pokud ještě nemáte žádnou kartu s ptákem stejné barvy. Kartu se dvěma ptáky si můžete vzít, pokud už máte kartu s jedním ptákem stejné barvy a kartu se třemi ptáky, pokud již máte kartu se dvěma ptáky stejné barvy.


Konec hry:

Hra končí, pokud některý z hráčů zkompletoval předepsaný počet sad (ve čtyřech hráčích 2 sady, ve třech 3 a ve dvou 4). Tento hráč vítězí. Hra také končí, pokud v herní oblasti zbývají pouze tři karty nebo pokud si za posledních 8 tahů nikdo nevzal kartu. V takovém případě vítězí hráč s nejvíce ptáky na svých kartách.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Příšerky ze skříně od Granna s obaly karet
Příšerky ze skříně od Granna s obaly karet
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas