Autor: Herald | 6.2.2017 | 0

K ústí Anduiny se stahuje veliké loďstvo s posádkami umbarských korzárů z Jihu. Dávno se přestali obávat moci Gondoru a spojili se s Nepřítelem a teď vedou těžký úder za něho.

Hodina konečně přišla. Teď půjdu do Pelargiru na Anduině a vy půjdete za mnou. A až bude tato země očištěna od Sauronových služebníků, budu mít přísahu za splněnou a vy získáte pokoj a navždy odejdete. Protože já jsem Elessar, potomek Isildurův, dědic Gondoru.

Warriors of Middle-earth je druhé rozšíření ke druhé edici hry War of the Ring. Přináší nové jednotky a nové možnosti vedení války. Každá strana získá tři frakce bojovníků, kteří mohou působit jak samostatně, tak jako pomoc pravidelným armádám. Obsahem balení je 48 figurek (8 pro každou frakci), 2 kostky (jedna pro každou stranu), 6 referenčních karet frakcí, 40 frakčních karet událostí (20 pro každou stranu), 12 karet povolání do boje (2 pro každou frakci), 9 karet událostí, které nahrazují karty v původní hře (6 pro Stranu Svobodných národů a 3 pro stranu Stínu) a 1 karta Stromovouse, nahrazující kartu z minirozšíření z Essenu 2012.

Při přípravě běžných karet událostí se vybrané karty ze základní hry nahradí těmi z rozšíření a zvlášť se zamíchá balíček frakčních karet událostí, takže nyní má každý hráč k dispozici 3 balíčky. Frakční karty mají svůj vlastní limit v ruce, a to 4, přičemž na začátku každého kola se dobírá 1, stejně jako z běžných balíčků. Karty povolání do boje, kostky, referenční karty a jednotky se položí vedle plánu. Jednotky mají stejnou „dostupnost“ jako v základní hře, tedy padlé jednotky Svobodných národů se vyřazují, padlé jednotky Stínu se vrací zpět do zásoby a jsou „nekonečné“.

Všechny frakce jsou na začátku hry pouze připravené a je potřeba je do hry přivést. K tomu musí hráč splnit podmínku na referenční kartě (pro každou frakci je jiná) a použít výsledek Shromáždění na klasické kostce. Od té chvíle má frakci k dispozici. Položí na plán základní počet jednotek (většinou 2), vezme si k sobě karty povolání do boje dané frakce a přidá si speciální kostku ke svým ostatním kostkám. Výsledky na nové kostce slouží k dobírání frakčních karet událostí, k jejich hraní (lze je ale hrát i klasickým způsobem) a k rekrutování nových jednotek. Navíc lze tuto kostku použít i k přivedení další frakce do hry.

Veškeré akce s frakčními jednotkami, jak pohyb, tak speciální schopnosti, se dějí pomocí frakčních karet událostí. Samy o sobě figurky netvoří armádu a nemohou bojovat. Pokud jsou ale ve stejném nebo vedlejším regionu během bitvy, může hráč místo bojové karty zahrát jednu ze dvou karet povolání do boje pro danou frakci a využít v bitvě jejich pomoc. Tato karta se navíc nezahazuje, takže v dalším kole bitvy ji lze použít znovu.

Pokud jsou ze hry vyřazeny všechny jednotky frakce, je tato frakce zcela vyřazena a nelze ji vrátit zpět do hry. Pokud hráč nemá ve hře žádnou frakci, odebere ze hry speciální kostku, kterou ovšem lze opět vrátit s další přivedenou frakcí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Heroes of Land, Air and Sea + Order and chaos
Heroes of Land, Air and Sea + Order and chaos
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas