Autor: Kew | 22.1.2017 | 0

Na hoře Uluru spí osm barevných ptáků. Ale nemají klidné spaní, každý z nich sní o tom, kde přesně by chtěl spát. Pomůžete jim?

Hra Uluru je postřehovou a logickou hrou zároveň. V krátkém časovém limitu se budete snažit splnit přání osmi neposedným ptákům.


Příprava hry:

Každý hráč obdrží hráčskou desku a osm barevných figurek ptáků. Doprostřed stolu se umístí hlavní hrací plán s obrázky osmi ptáků a místem na karty přání. Poblíž plánu umístěte kamínky trestných bodů a přesýpací hodiny. Dohodněte se na požadované obtížnosti hry a podle toho smíchejte karty úrovně 1 (nejlehčí) až 5 (nejtěžší).


Průběh hry:

Ke každému ptákovi na plánu je umístěna jedna karta přání a ty se následně všechny co nejrychleji najednou otočí. Je tak odhaleno, jaké přání má který pták ohledně místa, kde chce spát. Přání mohou být jednoduchá (spát na kratší straně desky, spát vedle žlutého, spát naproti červenému), nebo i složitější (spát o dvě pozice vedle modrého, spát přesně stejně, jako chce spát bílý). Někdy dojde k situaci, že přání ptáka je splněno automaticky, nebo naopak že nelze splnit všechna přání současně. Jakmile má některý z hráčů pocit, že už umístil na svou desku všechny ptáky podle jejich přání, otočí přesýpací hodiny. Do doby než doběhnou, mohou všichni hráči ještě přemisťovat svoje figurky (včetně hráče, který hodinami otočil). Po uplynutí časového limitu se zkontroluje, zda hráči rozmístěním svých figurek splnili přání ptáků a za každé nesplněné obdrží jeden kamínek – trestný bod. Poté se karty přání odstraní a začíná nové kolo.

Hra obsahuje i složitější variantu, kdy jsou každému ptákovi přiděleny dvě karty přání.


Konec hry:

Hra končí po předem dohodnutém počtu kol a vítězem se stává hráč s nejméně kamínky trestných bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Aeon's End: The New Age + SD + TA + ITW od 1 Kč
Aeon's End: The New Age + SD + TA + ITW od 1 Kč
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas