Autor: Kew | 22.1.2017 | 0

Mám sedmičku! Má už ji někdo zapsanou?“

Hra Träxx je barvičkovým „Bingem“, kdy hráči vytvářejí na své hrací desce hada tak, aby prošli co nejvíce políčky na plánu a také co nejrychleji odškrtli čísla na něm vyznačená.


Příprava hry:

Každý hráč dostane svou osobní hrací desku. Deska obsahuje hromadu různobarevných šestiúhelníkových políček, která jsou seskupena rovněž do šestiúhelníku. Desky jsou téměř identické – jediné, čím se liší, je startovní políčko. Každý hráč také dostane mazací fix a nakonec je zamíchán a lícem dolů položen balíček karet.


Průběh hry:

Hra se hraje na kola. V každém kole je otočena nová karta z balíčku. Na ní najdou hráči čtyři až pět barevných šestiúhelníků, kterými v tomto kole mohou projít (tzn. nakreslit přes ně jedním tahem čáru fixem). Hráči však musí začít na startovním políčku, nebo na poli, na kterém skončili v některém z předchozích kol. V rámci kola mohou šestiúhelníky projít v libovolném pořadí, čára („had“) se však nikdy nesmí překřížit, nebo vrátit na pole, kterým již dříve prošla. Pokud hráči projedou polem s číslem, zapíšou si jeho hodnotu jako kladné body (i více hráčů ve stejném kole). Pokud však byla stejná hodnota vyškrtnuta již dříve, získají pouze body rovné polovině hodnoty čísla.


Konec hry:

Hra končí na konci kola, kdy byla otočena poslední karta. Hráči si nyní spočítají, kolik polí nestihli proškrtnout – za každé je mínus jeden bod. K tomu přičtou kladné body za vyškrtaná čísla na desce a hráč s nejvyšším součtem se stává vítězem hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Sumatra (EN) - nerozbalená ve fólii
Sumatra (EN) - nerozbalená ve fólii
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas