Autor: Matthew | 16.12.2016 | 0

Dschingis Bohn je válečné rozšíření známé karetní hry Fazole. Jeho název je odvozený od mongolského válečníka Čingischána a hráčům umožňuje financovat nájezdy Mongolů na „Fazolovou říši". Dschingis Bohn navazuje na předchozí rozšíření s názvem Bohnaparte, takže se spolu tato dvě rozšíření dají kombinovat.


Průběh hry:

Podobně jako v Bohnaparte hráči nejprve postaví z karet hrací plán a každý dostane svou základnu. Hra pak probíhá stejně jako u normálních Fazolí s tím rozdílem, že před dobíráním nových karet mají hráči možnost utratit své fazolary za útoky a dobýt tak nová území, která jim následně přinášejí nejrůznější výhody. Dobytá území si hráči označují žetony své barvy.

Samotný boj je velmi jednoduchý. Hráč, který chce útočit, zaplatí jeden fazolar, určí území, kam bude jeho útok směřovat, a poté před sebe položí obrázkem dolů libovolnou kartu z ruky či vrchní kartu z balíčku. Stejný postup potom opakuje i hráč, jehož území bylo napadeno. Vyhrává ten, jehož fazole má na sobě vyšší číslo. Jestliže se čísla shodují, vyhrává bránící strana. Pokud hráč útočí na území, které ještě nikomu nepatří, brání jej některý z ostatních hráčů vynesením první karty z balíčku. Hráči mohou provést i více útoků za jeden tah a omezeni jsou v tomto ohledu jen počtem svých fazolarů.


Konec hry:

Hra končí po čtvrtém dobrání balíčku a v tu chvíli vyhrává hráč, který dobyl nejhodnotnější území. Konec ale může nastat i daleko dříve. Pokud totiž jeden z hráčů obsadí dvanáct území či naopak o všechno přijde, končí hra okamžitě. Vítěz se však určuje podle stejného klíče.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Keep the Heroes Out
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas