Autor: panbubo2 | 13.12.2016 | 0

Vesmír přináší stále nová a nekonečná dobrodružství a právě ty jsi členem mladého týmu kosmonautů, kteří se ho nebojí zúčastnit. Stojíte před nebezpečným závodem napříč Sluneční soustavou. Musíte proletět s vaší raketou všechny planety a díky svým astronavigačním znalostem se jako první vrátit zpět na Zemi. Plánujte své manévry opatrně! Ztratit se v hlubinách nekonečného vesmíru je jednodušší, než si myslíte.

Kosmonauts je meziplanetární závodní hra pro 2 až 4 hráče. Hráči začínají závod na planetě Zemi. Vítězné body získávají přistáváním na planetách sluneční soustavy. Hra končí v momentě, kdy se jeden z hráčů první vrátí na Zemi poté, co navštíví osm libovolných planet. První hráč v cíli ale ještě nemusí vyhrát hru. Vítězné body se dají získat také plněním tajných úkolů, které hráči na začátku obdrží. Úkoly definují, na které planetě a jako kolikátý v pořadí musí hráč přistát, aby dostal body navíc. Hráč s nejvyšším počtem VB závod vyhrává.

Průběh hry:

Hra se odehrává během několika kol. Každé kolo s skládá ze čtyř fází, které následují v tomto pořadí:

  1. Fáze událostí: Začínající hráč si vybere jednu ze tří karet událostí z nabídky. Tato karta ovlivňuje v tomto kole všechny hráče.
  2. Fáze řízení: Každý hráč může umístit až 3 kostky paliva z nádrží své lodě na ovládací panel.
  3. Letová fáze: Každý hráč pohybuje se svou lodí na hracím plánu o tolik polí, kolik mu umožňuje palivo na jeho ovládacím panelu.
  4. Fáze pohybu planet: Začínající hráč provede pohyb všemi planetami ve směru hodinových ručiček. Ve směru hodinových ručiček předá žeton začínajícího hráče a začíná další kolo.


Konec hry:

Hra končí v momentě, kdy některý hráč navštívil osm různých planet a vrátil se na Zemi. Poté si hráči sečtou své vítězné body a ten, kdo jich má nejvíc, se stává vítězem hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Uprising: Warsaw 1944
Akt. cena: 399 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas