Autor: wintomee | 2.11.2016 | 1

Tma. Chaos. Křik. Přežilo vás jen pár a ještě teď se k vám nekonečnými tunely dere děsivá ozvěna. Hnízdo je daleko a směr jen tušíš. Jiná naděje tu ale není. Pavouci a červi už vás cítí. Přitom by se dalo pochybovat, jestli jsou hladovější než vaše zubožená parta. Pološílený vůdce velí vpřed, jen aby byl vzápětí pohlcen obří tlamou toho, co jste měli za ústí tunelu.

Godforsaken Scavengers je karetní survival dobrodružství, kde hráči představují několik zoufalých přeživších v temném a smrtícím podzemí hmyzího světa. Společně se snaží projít několika unikátními oblastmi a zachránit se za každou cenu. Míra spolupráce pak závisí na zvoleném scénáři.


Příprava hry:

Hráči zvolí scénář, který budou hrát, a dle instrukcí připraví daný počet náhodných oblastí a rozdají počáteční akční karty. Každá oblast představuje jedno kolo a unikátní výzvu - vyžaduje totiž nasbírat daný počet jídla, aby hráči nehladověli a zároveň obsahuje efekt, který má vliv na celé kolo.

Začínající hráč otočí první oblast, vyhodnotí případný okamžitý efekt a rozdělí karty průzkumu na tři zhruba stejně velké hromádky. Z nich pak budou hráči v průběhu kola nacházet akční karty (které slouží také jako jídlo), příležitosti a také nebezpečí. Zadní strana karet průzkumu také napovídá o jejich nebezpečí.

Nakonec se zamíchají karty deviací, které slouží jednak jako ukazatele zranění a jednak sužují svého majitele nepříjemným efektem ovlivňujícím jeho hru a priority. Jakmile hráč nasbírá 3 deviace, je nelítostně sežrán svými kolegy.


Průběh hry:

Každý tah má dvě fáze, přičemž akční karty se dají hrát kdykoliv, a to i v tahu jiných hráčů.

  • Prohledávání - hráč zvolí hromádku ze které pak postupně vykládá karty, dokud uzná za vhodné. Jakmile ale vyloží kartu nebezpečí, všechny vyložené karty jsou zničeny a hráč získává kartu deviace.
  • Sběr - ve chvíli kdy hráč ukončí fázi prohledávání, může si vzít všechny vyložené karty a případně nějaké nechat pro následujícího hráče.

Zároveň je možné ve hře dělat libovolné dohody, které jsou závazné do té míry že jejich porušení je odměněno kartou deviace.

Všechny akční karty mají určitou hodnotu jídla a vždy se dají použít buď jako akce, nebo jako jídlo. Je tedy potřeba vždy volit s rozmyslem, jak kartu využít.


Konec hry:

Hra končí buď smrtí všech hráčů, nebo splněním finální oblasti a každý scénář vyhodnocuje vítěze jinak. Základní scénář umožňuje přežití libovolnému počtu hráčů, v kooperativním buď všichni společně přežijí, nebo celá skupina zemře a v kompetitivním scénáři vyhrává přeživší hráč, který na konci hry vlastní nejvíce jídla.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Panic Station
Panic Station
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas