Autor: Dejf | 8.8.2016 | 0

Kolik blesků je na obrázku? Má tramvaj tažená koňmi okna? Ve kterém století žil Miroslav Tyrš? Byl Jiráskův most otevřen v roce 1831 nebo 1931?

Hry V kostce!, v orignále známé též jako Brainbox, se všechny shodují svým herním principem, liší se však tématy, která nabízejí. Příroda v kostce tak hráčům nabídne kartičky, týkající se zvířat i rostlin, nerostů i biotopů.

Každá ze sedmdesáti čtvercových kartónových kartiček nabízí na své lícové straně několik obrázků a informací, které se k nim vážou, zatímco na rubové straně může hráč nalézt šest otázek - ty se tázají na skutečnosti, uvedené na straně lícové. Hráč, který je na tahu, si vytáhne jednu z kartiček a má jedno přesypání přiložených přesýpacích hodin, to jest deset vteřin, aby si pokud možno zapamatoval maximum z lícové strany kartičky. Následně se kartička otočí, on hodí osmistěnnou kostkou a číslo na kostce mu určí číslo otázky, kterou bude zodpovídat. Odpoví-li hráč správně, získává kartičku, odpoví-li špatně, kartičku vrací zpět. Na konci hry se pak vítězem stává ten, kdo získal nevětší počet kartiček.

Zpravidla se hraje deset minut nebo určený počet kol, případně, než se probere celý balík kartiček. Brainboxy jsou svižné (s krátkou dobou jednoho tahu) i rychlé (s krátkou herní dobou) a vhodné jak pro děti, tak pro kombinované hraní děti-dospělí, a i dospělí sami se s nimi dokážou zabavit. Nejsou náročné na herní prostor, a tak se hodí na cesty. Zároveň se dají „hrát“ i v jednom hráči - a testovat tak vlastní paměť či znalosti.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Skytear Horde deluxe + errata
Skytear Horde deluxe + errata
Akt. cena: 50 €
Končí za: 12 hodin

Offcanvas