Autor: Dejf | 5.8.2016 | 0

Co vařili pejsek a kočička? Co se na plánech a mapách označuje písmeny S, J, V a Z? Jaký strom se skrývá v přesmyčce UDB? Víš to? Výborně! Ale pamatuješ si taky, kde že byl ten český lev a kde se schovává hokejista?

Moje první Česko je nejjednodušší z řady kvízových her postavených na principu hry Česko: Otázky a odpovědi. Určeno je pro děti už od pěti let. Kromě toho ale obsahuje i sadu otázek pro děti starší, řekněme tak osmileté. 

Hráči se ve hře střídají. Nejprve si hráč na speciálním kostkomatu (neztratí se vám kostka!) hodí číslo, které označuje okruh otázek, na které bude odpovídat. Následně mu jiný hráč z příslušné kartičky úkol přečte. Okruhů je pět – Kultura, Moje vlast, Příroda, Rébusy a Různé. Padne-li šestka, hráč si okruh otázky vybírá. Některé z otázek obsahují možnosti, jiné jsou otevřené.

Odpoví-li hráč správně, postupuje k druhé části svého tahu – pexesu. Na kartách pexesa nalezneme nejrůznější obrázky, spojené s Českou republikou. Pexeso se hraje podle dobře známých pravidel – hráč otočí dvojici kartiček – je-li to pár, ponechá si je a pokračuje ve hře. Pokud se o pár nejedná, jeho kolo končí.

Konec hry nastává ve chvíli, kdy jsou všechny karty pexesa rozebrány. Vítězem je pak ten hráč, který nasbíral největší množství dvojic.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Robinson Crusoe
Robinson Crusoe
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas