Autor: bibus | 22.7.2016 | 0

Je rok 1871. Uplynulo již šest let od zmizení expedice doktora Livingstona někde v srdci Afriky. Náhle se však objevil záblesk naděje – dopis, ve kterém se nemocný Livingstone loučí se světem. Okamžitě je zorganizována záchranná výprava a vy jste v jejím čele. Podaří se vám uspět a nalézt doktora Livingstona dříve, než bude pozdě? Nebo budete sdílet jeho osud a i po vás jednou bude pátrat expedice…

Tracing Doctor Livingstone je rozšiřující scénář pro kooperativní hru Robinson Crusoe: Dobrodružství na Prokletém ostrově. Ovšem hned na začátku je vhodné zmínit, že jeho česká verze Po stopách doktora Livingstona je součástí již základní hry české edice Robinsona.* Jedná se o druhý oficiální scénář inspirovaný skutečnými historickými příběhy dobrodruhů (tím prvním je celé rozšíření Voyage of the Beagle, mapující bádání Charlese Darwina). Hráči se vžívají do role expedice Henryho Stanleyho, která má za úkol najít uprostřed africké divočiny ztraceného a skomírajícího doktora Livingstona.

Jako v ostatních scénářích, i zde v průběhu hry hráči shánějí jídlo, budují vybavení a postupně prohledávají ostrov (v tomto případě rozuměj Afriku). Novou mechanikou je utváření příběhu během hry. Po každé úspěšné speciální akci Průzkum tábořiště si hráči vylosují jeden ze čtveřice žetonů Zvláštních objevů, jenž určí, kterou příběhovou variantou se bude hra dále odvíjet a jaký bude mít konec. Hráči tak mohou doktora Livingstona nejen zachránit, ale mohou objevit pouze jeho mrtvolu, či dokonce narazit na Livingstona asimilovaného mezi divochy a odmítajícího je opustit.

A protože Henry Stanley pracoval pro New York Herald, není náhodou, že součástí scénáře je kromě klasické karty i graficky působivý dvojlist v novinovém stylu a velikosti, který vás bude celou hrou provázet.


 * Pozn.: Do české krabice ovšem nebyl přibalen výše zmíněný novinový dvojlist. Ten lze nalézt a stáhnout na webových stránkách vydavatele Albi, zájemcům údajně zašle i tištěnou verzi.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Predam Terra Mysticu + Fire&Ice + Obchodnici
Predam Terra Mysticu + Fire&Ice + Obchodnici
Akt. cena: 60 €
Končí za: 5 dnů

Offcanvas