Autor: michal09 | 4.2.2016 | 0

Šplouch! Neplesknul sebou někdo do vody? Pozor! Věž právě spadla a jeden z hráčů je o krok blíže vítězství.

Šplouch! je rychlá párty hra pro 2-6 hráčů s pevnými nervy. Ano pevné nervy, obratnost vašich prstů a trochu té škodolibosti, to jsou hlavní předpoklady pro vítězství v tého hře o šikovnosti. Stavíte dřevěné dílky různých tvarů a barev na sebe do pomyslné věže tak dlouho, dokud nějakému hráči věž při stavění dalšího dílku nespadne. Vtip spočívá v tom, že dílek který chcete umístit na vrchol věže si nevybírate vy, ale vaš soupeř a pokud vám věž spadne, body (v tomto případě kapky vody) získává hráč který vám osudný dílek podal.

Příprava hry:

Umístěte dřevěné dílky na hromádku a každý z hráčů si postupně bere z hromádky po jednom dílku, dokud nejsou postupně rozděleny všechny. Každý z hráčů by měl mít stejný počet dílků.

Průběh hry: 

První hráč předá jeden ze svých dílků hráči po své levé ruce. Ten musí položit tento dílek na hrací plochu a vytvořit tak základ věže. Poté tento hráč předá jeden ze svých dílků (odpovídající tvarem či barvou) hráči po své levé ruce, který pokračuje ve stavění věže. Hráči tímto způsobem dále pokračují po směru hodinových ručiček, dokud věž nespadne. Pokud věž spadla (ŠPLOUCH!), hráč, který předal dílek, jenž zavinil pád celé věže, získá jednu vodní kapku. Hráč, kterému věž spadla, určí dílek, který se stane základem nové věže, potom si tento hráč přidá 3 dílky ze zbytků věže do své zásoby a zbývající dílky vyřadí ze hry. 

Konec hry:

Hra končí, pokud jeden z hráčů úspěšně umístil svůj poslední dílek ze zásoby, nebo získal tři vodní kapky. V obou případech se tento hráč stává vítezem.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Bang + 6 rozšíření
Bang + 6 rozšíření
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 15 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas