Autor: Matthew | 4.2.2016 | 0

Kannibohne je samostatná karetní hra pro dva hráče na motivy hry Fazole. V roce 2006 ji v nákladu pouhých 2500 kusů vydaly Lookout Games.

Jde o 34 fazolových karet, z nichž většina má vlastní speciální schopnosti. Tímto způsobem se dají získat nejrůznější výhody a nebo lze také uškodit protihráči. Rozdíl je i v získávání fazolarů. Zatímco v klasických Fazolích jsou fazolary zobrazeny na zadní straně každé fazole, tady se musí stav fazolarů obou hráčů zapisovat, protože všechny sklizené fazole jdou z úsporných důvodů na odkládací balíček. Ten je v tomto případě otevřený (je vždy vidět, jaké jsou v něm karty) a hráči toho mohou především ve druhé fázi svého tahu využívat. Také zde platí limit, který nedovoluje hráčům mít v ruce více než čtyři karty.


Průběh hry:

Svými pravidly se hra Kannihobne podobá jiné hře na motivy Fazolí - Al Cabohne.

0. fáze: Stejně jako ve výše zmíněné hře Al Cabohne začíná hráč svůj tah tím, že se rozhodne, zda přijme fazole, které mu nechal jeho soupeř ve třetí fázi jeho tahu. Takové fazole si může hráč vysadit a nebo je odmítnout a odložit na otevřený odkládací balíček

1. fáze: Nijak se neliší od ostatních fazolových variant. Hráč vynese na pole svou první kartu a druhou pak podle svého uvážení vysadit může, ale nemusí.

2. fáze: Kombinuje prvky hry Fazole s hrou Al Cabohne. Hráč stejně jako ve Fazolích odkryje první dvě karty z dobíracího balíčku a podobně jako v Al Cabohne si může vzít také vrchní karty z odkládacího balíčku, které se s otočenými kartami shodují. Obchodování zde neexistuje.

3. fáze: Hráč se rozhoduje, jak naloží s kartami získanými ve druhé fázi. Může si je nechat a vysadit a ty, které nechce, musí nechat soupeři. Ten se o jejich dalším využití rozhodne v nulté fázi svého tahu.

4. fáze: Hráč si bere dvě karty dozadu do ruky. Jednu z nich si může vzít i z otevřeného odkládacího balíčku. Nesmí však přesáhnout limit čtyř karet. 

Do průběhu jednotlivých fází mohou také promluvit fazole se speciálními schopnostmi. Ty se vždy mohou využít jen v určité fázi, která je na každé speciální kartě popsána. 


Konec hry:

Stejně jako ve většině „fazolových“ variant se končí po třetím dobrání balíčku karet a vyhrává hráč s větším množstvím fazolarů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Magnificent (ENG) + expanzia SNO
Magnificent (ENG) + expanzia SNO
Akt. cena: 40 €
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas