Autor: bibus | 25.12.2015 | 0

Píše se 27. prosinec 1831. Po zdlouhavých přípravách konečně loď jeho veličenstva Beagle opouští břehy Anglie a přes Antlantik míří vstříc břehům Jižní Ameriky. Na palubě cestuje i mladík jménem Charles Darwin, jehož úkolem je zkoumat živou i neživou přírodu tohoto kontinentu. Pomůžete mu při jeho práci a přispějete tak k zásadním poznatkům a revolučním změnám v otázkách přírodovědy, nebo všichni zahynete kdesi daleko a celou výpravu pohltí hlubiny času?

Voyage of the Beagle je silně tematické rozšíření hry Robinson Crusoe: Dobrodružství na Prokletém ostrově. Je tvořeno kampaní obsahující pět na sebe navazujících scénářů a v podstatě se jedná o rozpracování fanouškovského scénáře „Přírodovědec“. Hráči se ujímají role doprovodu Charlese Darwina během výpravy lodi Beagle a spolu s ním postupně plní různé úkoly:

  1. Shromažďují masožravé rostliny, vzácné dřeviny, neznámá zvířata a zkamenělé fosílie
  2. Po odeznění bouře opravují loď a k tomu vytvářejí zásoby pitné vody na zbytek plavby
  3. Vydávají se napospas divokému moři, kde Darwin provádí sérii hydrografických měření
  4. Na odlehlém ostrově se seznamují s kulturou domorodců
  5. Připravují posbírané exempláře na plavbu zpět do vlasti

A stejně jako v základní hře při tom všem čelí běsnícímu počasí, hladovým predátorům a upadající morálce. Hlavním cílem hry je být během výpravy co nejvíce nápomocen Darwinovi při jeho expedičních činnostech a tím maximálně přispět k obohacení vědy. Na konci celé kampaně je závěrečné vyhodnocení, kde zjistíte, jak jste si vedli a které práce se i díky vám podařilo Darwinovi publikovat.

Přestože na sebe scénáře herně navazují (například zdraví se nedoplňuje automaticky na maximum), lze je hrát i jednotlivě bez nutnosti startovat kampaň od začátku. K tomu účelu naleznete v pravidlech tabulku, kde si vyberete i požadovaný stupeň obtížnosti.

Kromě komponent specifických pro hraní tohoto rozšíření, jako například postavy Charlese Darwina, desky jeho pracovny a lodi Beagle, knihy scénářů, karet nemocí nebo figurky lodi, obsahuje krabice také několik herních součástí, které lze uplatnit i v základní hře. Mezi nimi jsou nové karty událostí, postava misionáře či pětice různých pomocníků, kteří postavením odpovídají Pátkovi a psovi.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Cesty osudu
Cesty osudu
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas