Autor: acedrac | 3.12.2015 | 0

Postavte se prokletí ostrova jako odvážná družina. Sbírejte dřevo na hranici, aby vás z opuštěného ostrova zachránila loď. Jako misionáři stloukejte kříže, abyste zrušili kletbu ostrova. Zachraňte ubohou dívku na skalnatých útesech a odplujte z ostrova dřív, než přijde hurikán. Vyrabujte chrámy sopečného ostrova a ujeďte před horkou lávou. Zlikvidujte vesnice domorodých kanibalů nebo se usaďte, založte si rodinu a sestrojte vše potřebné pro její přežití, protože vás už nikdo nezachrání.

Robinson Crusoe: Dobrodružství na Prokletí ostrově je kooperativní a velmi tematický scénářový worker-placement s vysokou obtížností pro 1-4 hráče o přežití družiny na prokletém ostrově, kde se ve velké míře uplatňuje náhoda v podobě karet událostí a speciálních kostek. Hráči se v rolích průzkumnice, vojáka, kuchařky či tesaře budou snažit přežít nástrahy neznámého ostrova, jeho obyvatel, zvířat, přírody a běsnícího počasí. Kromě zakládání tábora, stavby provizorního opevnění, shánění potravy a surovin pro výrobu nástrojů či lepší střechy musí hráči ještě splnit cíl vybraného scénáře.


Příprava hry:

Hráči (v počtu 1 - 4) si vyberou scénář, připraví komponenty (žetony, kostky a karty) na hrací desky podle instrukcí karty scénáře a každý hráč vybere postavu, přičemž v určitém počtu hráčů se do hry přidá i postava Pátka nebo psa.

Průběh hry:

Každý scénář určuje maximální počet kol, dokdy je třeba splnit cíl. Hraje se na kola a v každém kole se vyhodnotí 6 fází v daném pořadí, přičemž hráči umisťují postavy na akční pole a vyhodnocují jejich efekty pouze v akční fázi, v ostatních fázích se dozvědí, co je na ostrově postihlo:  

  1. Fáze událostí - vyhodnotí se efekt karty události.
  2. Fáze morálky - dle aktuálního stavu morálky družiny získá první hráč odměnu nebo postih;
  3. Produkční fáze - hráči získají do společné zásoby jídlo a / nebo dřevo podle ikonek na dílku ostrova, kde mají tábor.
  4. Akční fáze - v této fázi mohou hráči poslat své postavy provést některé z dostupných akcií, přičemž je umísťují všichni najednou a vyhodnocují podle pořadí na hrací desce. Je možné reagovat na ohrožení karty události, jít lovit, vyrábět předměty a zbraně nebo vylepšovat tábor (stavět přístřešek a vylepšovat jeho střechu či obranu), sbírat suroviny, prozkoumávat ostrov, uklízet tábor nebo odpočívat.
  5. Fáze počasí - pokud to scénář nebo nějaká událost přikazuje, hráči vyhodnotí hod kostkou počasí.
  6. Noční fáze - hráči mohou přemístit tábor na sousední díl ostrova, ze společné zásoby musejí utratit jídlo za každou postavu a být pod přístřeškem (jinak dostanou zranění) a vyhodnotí se případné noční efekty.


Konec hry:

Hra končí vítězstvím družiny, když se jim podaří splnit cíl popsaný ve scénáři. Podmínky prohry rovněž určuje každý scénář, ale družina většinou prohrává, jakmile zemře jeden z jejích členů nebo pokud do určeného počtu kol nestihnou splnit cíl.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Witchstone
Witchstone
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas