Autor: Poly15 | 9.11.2015 | 0

„Dnešní den, dnešní den je ten vyvolený...“ pomyslel si Yaruba. „Celý týden příprav na tuhle grandiózní chvíli... Nikdo z těch lidí tam v sále netuší, kolik práce dalo připravit dnešní večer. Sehnat pomocníka, asistentku k vystoupení a všechny rekvizity. Celé představení nacvičit a vypilovat všechny triky k dokonalosti, aby nezanechaly ani stín pochybnosti o tom, že právě já jsem ten nejlepší ze všech. Skutečná legenda Magorie, nejkouzelnějšího z měst. Ten, kterému právěm náleží získat kámen Trickerion i s jeho nadpřirozenou mocí. Ano. Dnešní den je ten vyvolený...“

Ve hře Trickerion: Legends of Illusion na sebe hráči berou roli ilusionistů a kouzelníků v honbě za slávou a získáním bájného kamene Trickerion. Cestou k vítězství je sbírání bodů slávy za prezentování magických kousků během kouzelnických představení. Připravit takový trik ale není jednoduché, a tak hráči potřebují nejprve vyslat své pomocníky - kouzelníka, specialisty a učedníky - každého s různou dávkou energetických bodů, do různých lokací města Magorie, aby získali a připravili vše potřebné pro grandiózní vystoupení v sálech tři nejslavnějších divadel ve městě.


Příprava hry:

Samotná hra má dvě varianty (poznávacím znakem rozšířené varianty jsou komponenty s černou kočkou v některém rohu), podle kterých se liší i její příprava.

Základní varianta pro začátečníky:

  • Herní plán se připraví stranou, na níž není symbol černé kočky. Na této straně plánu chybí lokace Dark Alley, veštěcká koule Proroctví a počítadlo kol má hodnotu 5. Na lokaci tržiště se umístí jeden žeton každé rekvizity s hodnotou 1 (ve společné zásobě jsou rekvizity hodnot 1, 2 a 3). Na tři pozice zleva se umístí tři náhodně vybrané karty divadla Riverside a vytvoří se dobírací balíček ze dvou dalších náhodných karet Riverside nahoře a dvou náhodných karet Grand Magorian po nimi. Karty magických triků se rozdělí podle jednotlivých škol a položí na vyznačená místa na kraji plánu. Společnou zásobu tvoří všechny zbylé žetony rekvizit, peníze a krystaly Trickerionu. Hráči si nejprve vyberou barvu a následně náhodně určí pořadí pro první kolo na stupnici iniciativy. V tomto pořadí si následně vyberou jednu speciální školu magie a jednoho ze dvou kouzelníků, kteří dané škole patří. Každý hráč má právo vybrat si ze společné zásoby startovní rekvizity v hodnotě 2 a následně jedno kouzlo své školy. Má-li hráč v dané chvíli rekvizity potřebné pro dané kouzlo, může jej rovnou aktivovat. Každý hráč obdrží do startu sadu přiřazovacích karet (3x Theater a 2x od lokací Downtown, Market Row a Workshop), mince vzestupně podle pořadí, jeden krystal Trickerionu, žeton kouzelníka, jednoho učedníka a jednoho vybraného specialistu, který mu přinese specifickou výhodu do startu.

Pokročilá varianta pro zkušenější:

  • Do hry jsou zapojeny všechny komponenty, včetně těch se symbolem černé kočky. V lokaci Theater je složení sálů: 3x Riverside základ + 2x Riveside, 2x Grand Magorian a 2x Magnus Pantheon jako dobírací balíček. Skladba přiřazovacích karet hráčů je 2x Theater a 1x všechny zbylé (Workshop, Downtown, Market Row a Dark Alley). Do hry jsou přidání speciální jednorázové přiřazovací karty v lokaci Dark Alley a žetony věštby na křišťálové kouli a v zásobě. Každý kouzelník má k dispozici jednou speciální výhodu pro průběh hry. Ostatní prvky přípravy jsou stejné jako v základní hře.


Průběh hry:

  1. Hod kostkami - Hodí se kostkami pro akce v lokaci Downtown a kostky se umístí na příslušná políčka.
  2. Fáze určení iniciativy - Kromě prvního kola určí hráči v každém následujícím kole pořadí podle aktuálního stavu bodů slávy a to v opačném pořadí. Hráč s nejvíce body bude v daném kole poslední atd. až po hráče s nejméně body, který bude první v pořadí. Hráči mohou propagovat za peníze své vystoupení a získat slávu.
  3. Fáze přiřazování lokalit - Všichni hráči současně přiřadí ke každému žetonu pomocníka skrytě jednu kartu lokace, do které se daný pomocník vydá.
  4. Fáze umisťování - Lícem nahoru se otočí všechny přiřazené karty všech hráčů. Počínaje prvním hráčem na stupnici iniciativy umisťují hráči vždy po jednom pomocníkovi do zvolené lokace a okamžitě provádějí akce za energetické body. Každý pomocník má svůj bodový základ, který je obohacen o hodnotu pozice, na kterou byl v lokaci umístěn a každý pomocník může být posílen o jednu energii jedním úlomkem Trickerionu (kromě lokace Theater).
  5. Fáze představení - V pořadí od čtvrtka do neděle hráči pomocí svých kouzelníků provádění představení v jednotlivých sálech a získávají za ně odměny v podobě bodů, peněz a krystalů Trickerionu.
  6. Fáze ukončení kola - Pokud byly objednány nové rekvizity, obnoví se nabídka trhu; přidá se nový sál do lokace Theater a hráči si vrátí své pomocníky za základní pozice a přiřazovací karty do ruky.


Akce v lokacích:

Downtown

  • najmutí pomocníka podle nabídky kostek
  • zisk kouzla dle nabídky kostek - hráč může získat kouzlo vlastní školy za cenu otočení libovolné kostky
  • získ peněz z banky dle nabídky kostek

Market

  • nákup rekvizit za peníze
  • rychlá objednávka
  • standardní objednávka

Workshop

  • příprava kouzla z vlastních rekvizit

Theater

  • nachystání magických triků do programu sálů
  • přichystání kouzelníka k provedení představení

Dark Alley

  • vzít vrchní (první) kartu z jednoho balíčku speciálních přiřazovacích karet
  • vzít druhou až poslední (jednu dle výběru) speciální přiřazovací kartu z libovolného balíčku
  • posunout věštby na křišťálové kouli po směru hodinových ručiček


Závěr hry:

Hra končí po skončení páteho kola (pokročilá varianta končí po sedmi kolech). K dosaženým bodům se připočítají body za zbylé mince, krystaly Trickerionu a hráčovy pomocníky. Hráč s nejvíce body slávy je vítěz.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Ostrovy titánů od 1kč
Ostrovy titánů od 1kč
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas