Autor: matufran | 2.9.2015 | 0

Vybavte svoji fregatu, naverbujte posádku a připravte se na dobrodružnou plavbu! Vyrazte za honbou za truhlami plných pokladů na tajuplný ostrov a vžijte se do role krvelačného piráta.

Příprava hry

Doprostřed stolu se umístí deska ostrova a kolem něj se náhodně rozmístí žetony s pokladem. Truhlice se v plátěném pytlíku řádně zamíchají. Každý hráč dostane hrací desku, zástěnu a kostky v barvě, jež si vybral. Figurku lodě umístí na 3. políčko na počítadle flotily a figurku piráta na 3. políčko na počítadle posádky. Každý z hráčů si náhodně vylosuje dvě truhlice s pokladem a umístí je na patřičná místa na své herní desce.

Průběh hry

V průběhu hry hráči provádí následující tahy:

1) Hod kostkami

Všichni hráči současně hodí kostkami za zástěnami, potom si vyberou alespoň jednu kostku, kterou za ni nechají. Mohou si vybrat i více kostek, ale pouze se stejným symbolem. Poté, co si všichni zvolili kostky, současně odkryjí zástěny a umístí kostky do kolonek akcí na své hrací desce. Potom hráči hází znovu a tak pořad dokola, pokud neumístí všechny své kostky. V případě, že hráč nemůže házet kostkou protože už všechny kostky umístil, vezme si bonusový žeton a umístí ho na svoji hrací desku.

2) Akce

Po hodu kostkami a jejich přiřazení se začnou akce vyhodnocovat. Hráči mohou rozšířit flotilu, verbovat posádku, honit se za pokladem, přepadat soupeře nebo je oloupit. Akce se vyhodnocují ve výše zmíněném pořadí. Při vyhodnocení si hráči spočítají součet čísel na kostkách přiřazených k této akci a aktuální bonus. Danou akci mohou vykonat hráči s dvěma nejvyššími součty.

  • Rozšíření flotily - Hráč posune svou figurku lodě doprava na svém počítadle flotily.
  • Verbování posádky - Hráč posune svou figurku piráta na svém počítadle posádky.
  • Hon za pokladem - Hráč si vytáhne truhlici ze sáčku a umístí ji na svůj ostrov na hrací desce, poté táhne 2 žetony z okolí ostrova a 1 z nich si ponechá. Druhý hráč v pořadí si může vzít truhlu umístěnou na ostrově a táhne 1 žeton pokladu.
  • Přepadení - První hráč může zaútočit na kteréhokoliv z hráčů a získat truhlici z prostoru flotily na hrací desce. Napadený hráč si sníží svoji flotilu o 1, pokud měl nějakou kostku v oblasti přepadení, hráč, který ho napadl, si musí také snížit hodnotu flotily o 1. Druhý hráč může zaútočit na jiného hráče, nezískává truhlu, ale pouze snižuje hodnotu flotily.    
  • Loupež - Při loupeži se děje to samé jako při akci „Přepadení“ s tím rozdílem, že se truhlice bere pouze z oblasti posádky a snižuje se posádka napadeného.

3) Přesun truhlic s poklady

Po vykonání všech tahů se posunou truhlice s poklady. Nejprve z flotily do Tortugy, poté z posádky do flotily a nakonec z ostrova do posádky.


Konec hry

Pokud žádný z hráčů nedosáhl 6 truhlic v Tortuze, mění se začínající hráč a hra pokračuje dalším kolem. Pokud má někdo v Tortuze alespoň 6 truhlic, hra okamžitě končí a nastává finální počítání bodů.

Body lze získat za truhlice umístěné v posádce, flotile či v Tortuze, dále za sady truhel v určitých barvách, za každou pozici na počítadle flotily a posádky a v neposlední řadě za každý zlaťáky získané na žetonech s pokladem. Hráč s nejvyšším počtem bodů vítězí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Ruination + A New Khan Rising
Ruination + A New Khan Rising
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas