Autor: Paco | 18.8.2015 | 0

Ve hře Hádej kdo? stojí hráči proti sobě a snaží se uhádnout jméno obličeje, který má protihráč na své kartě. K tomu jim slouží řada možných otázek, kterými si mohou protivníkovu kartu blíže specifikovat.

Příprava hry:

Hráči si vyberou každý svou herní tabulku. Rámečky se otočí tak, aby stály, a jejich obličeje směřují ke svému hráči. Každý z hráčů si taktéž vybere jednu (či dvě v rámci těžší verze) žlutou kartičku a aniž by ji protihráč viděl, umístí ji na herní tabulku.


Průběh hry:

Hráči se střídavě ptají toho druhého na různé rozdíly mezi obličeji. Například jestli má osoba, kterou hádají, barvu očí modrou, jestli má bradku, zdalipak má velký nos a další. Vždy musí být otázka položena tak, aby se na ni dalo odpovědět "ano" nebo "ne". Dle toho si tazatel sklopí takové rámečky, které danému popisu nevyhovují.

Konec hry:

Pokud si některý z hráčů myslí, že již ví, kterou postavu má protivník na své žluté kartičce, pak může hádat. Pokud se netrefí, aktuální kolo prohrál. Pokud ano, vyhrál jej. Jakmile jeden z hráčů vyhraje pět kol, stává se vítězem celé hry. 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

7 Divů světa (karty v obalech)
7 Divů světa (karty v obalech)
Akt. cena: 530 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas