Autor: Paco | 12.8.2015 | 0

„Rafani? No to se podívejme.“ Jeden z Rafanů odpoví: „Těší mě, Skrblíku. Dovol mi, abych ti představil své vnuky. Celá nová generace Rafů.“ „To vysvětluje, proč je vás prašivých psů víc než kdy dřív“, odpoví naštvaně strýček Skrblík.

Ve hře Piráti chtějí Rafani oloupit strýčka Skrblíka o zlato. Strýček Skrblík se tedy spolu s Šikulou, Rampou, Kulíkem, Dulíkem a Bubíkem snaží dostat poklad z ostrova do pevninského přístavu. Hráči mají lodě, které se snaží touto cestou zachránit. Pokud se to všem hráčům podaří s minimálními ztrátami, je strýček Skrblík spokojen a hra je vyhrána. Proti jsou ale Rafani, kteří se snaží lodě naložené zlatem zajmout.

Příprava hry:

Každý hráč má jednu nebo několik lodí své barvy a začíná na ostrově ve středu hracího plánu. Dvě lodě Rafanů se umístí na pole označené pirátským symbolem.

Průběh hry:

Hráči hází kostkami, přičemž každé kolo jede jak jeden z hráčů, tak jeden z pirátů. Piráti zůstávají vždy na hlavní trase a krouží po herním plánu, kačeři se mohou schovat do několika stanovišť, kde jim ze strany pirátů nehrozí nebezpečí. Pokud ale Rafani některou z lodí dohoní, je tato zajata a uvězněna na pirátském ostrově. Je zde možnost ji zachránit, a to, když se některý z hráčů během plavby přímo ocitne na jednom z několika polí se symbolem hvězdy. Do pevninského přístavu se musí hráč dostat hodem kostkami přesně na dvě zelená políčka a pokud mu nevyjde číslo, které mu umožní tam vplout, musí čekat, nebo objet další kolo, aby jej Rafani nedohonili, neboť ti jsou stále v pohybu.

Konec hry:

Při hře s jednou lodí od každé barvy se musí do přístavu dostat všechny, aby hráči vyhráli. Pokud některá zůstala v zajetí, vyhráli Rafani. Pokud má každý hráč 2 - 3 lodě, pak se pro výhru kačerů toleruje jedna zajatá, při hře se všemi loděmi dvě zajaté. Pokud je jich více, vyhráli Rafani.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tawantinsuyu CZ Praha
Tawantinsuyu CZ Praha
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas