Autor: Yedle | 23.7.2015 | 0

 „S velikou silou přichází veliká zodpovědnost.“ – Benjamin Parker

Hráči se ujímají skupiny komiksových superhrdinů ze světa Marvelu, kteří se snaží zabránit temným plánům padouchů. Jak už název napovídá, hlavní mechanikou hry je deckbuilding, tedy stavění balíčku během hry samotné pomocí nakupování karet.

V základní krabici naleznete:

  • 15 hrdinů - mezi nimi např. Hulk, Iron Man, Spider-Man, Wolverin, Storm a další
  • 4 super padouchy: Red Skull, Magneto, Dr. Doom a Loki
  • 11 skupin padouchů
  • 8 šílených plánů

Příprava hry:

Na stůl se rozloží herní plán. Na příslušná pole se položí balíčky kolemjdoucích (bystanders), zranění a důstojníků S.H.I.E.L.D.u. Hráči poté (náhodně nebo cíleně) vyberou super padoucha, jeho šílený plán, skupiny jeho posluhovačů a nakonec samozřejmě superhrdiny. Dle pokynů pak hráči namíchají jeden balíček hrdinů a jeden padouchů. Startovní balíček každého hráče obsahuje základní karty agentů a vojáků SHIELDu. Vojáci slouží k boji s padouchy a agenti k nakupování hrdinů. Nakonec se na pole velitelství vyloží 5 karet superhrdinů dostupných k nákupu a každý hráč si dobere do ruky 6 karet ze svého balíčku.

Průběh hry:

  1. Hráč nejdříve vyloží jednu kartu z balíčku padouchů. Pokud je na kartě padouch, umístí ho do města. Pokud dobere Master strike nebo Scheme twist, postupuje dle karty super padoucha, popřípadě plánu.
  2. Hráč vykládá karty z ruky a sčítá nakupovací a útočné body. S těmi pak naloží dle svého uvážení. Buď útočí na padouchy ve městě nebo na samotného super padoucha. Ve velitelství nakupuje kartičky superhrdinů.
  3. Všechny karty z ruky (použité i nepoužité) poté odhodí a dobere si novou ruku.
  4. Pokud nemá z čeho dobírat, zamíchá odkládací balíček i s nakoupenými kartami a udělá si tak dobírací balíček nový. Postupem hry tak balíček sílí.

S příchodem nových a nových padouchů se město rychle plní kriminálníky a někteří dokonce prchají pryč. Za to mají hráči postih a v závislosti na zvoleném plánu super padoucha to může znamenat i prohru.

Cíl hry:

Hráči se společně snaží porazit super padoucha a včas překazit jeho plány. V případě úspěchu si hráči spočítají vítězné body a určí nejlegendárnějšího hrdinu ze svého středu. Hra je tedy zároveň kooperativní i kompetitivní.

Komba:

Karty mají různé schopnosti. Buď fungují samy o sobě, nebo se častěji řetězí s ostatními. Každá karta patří do určité frakce (v základu to jsou např. Avengers nebo X-men) a poté patří do skupiny, která určuje charakter hrdiny (síla, instinkt apod.) Pokud splníte podmínky komba na kartě, získáváte silnější efekty. Např. Kapitán Amerika má na své nejsilnější kartě schopnost, že jeho síla útoku roste s každým dříve zahraným Avengerem v tomto kole. Wolverin zase sílí s každou kartou, kterou si hráč v kole dobral navíc. Karty navíc si bere, pokud řetězí hrdiny s instinktem atd. Hráči proto musí chytře nakupovat karty, které mezi sebou vytváří silné kombinace a také se zbavovat těch slabých, aby mohli co nejčastěji hrát mocná komba.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Scrap Racer vč. rozšíření pro 7. a 8. hráče
Scrap Racer vč. rozšíření pro 7. a 8. hráče
Akt. cena: 419 Kč
Končí za: 16 hodin

Offcanvas