Autor: Wolfsen | 16.7.2015 | 0

- „A teď už jen přejít tenhle most přes Údolí lidožravek a jsme v Eldorádu!“
- „Je to určitě bezpečné? ... A proč se to jmenuje Údolí lidožravek?“

V hře Ciao, ciao se hráči stávají dobrodruhy, kteří ve své honbě za pokladem musí přejít po vratkém mostě nad údolím plným smrtonosných masožravých rostlin.


Příprava hry

Hráči si rozdělí figurky podle barev, hodí kostku do kalíšku a přes krabici znázorňující nebezpečné údolí položí mostek.


Průběh hry

Úkolem každého hráče tedy je dostat své figurky přes tento most. Ve svém tahu zaštěrkají kalíškem s kostkou a oznámí, co jim padlo. Mohou a někdy dokonce musí lhát. Oznámit totiž lze pouze číslo 1-4, ale na kostce je také symbol křížku. Soupeři mají možnost oznámené číslo zpochybnit. Pokud tak učiní a mají pravdu, vaše figurka se z mostu zřítí, pokud pravdu nemají, zřítí se ta jejich. Pokud oznámené číslo nikdo nezpochybní, posunete svou figurku o oznámený počet polí.


Konec hry

Figurky, které přejdou přes most, se pokládají na číslovaná (bodovaná) pole. Nejprve na pole s nižší, poté s vyšší bodovou hodnotou. Hra končí, když se někomu povede převést tři figurky a takový hráč vítězí. Hra také končí, pokud již nikdo nemá figurky (i vyřazení hráči mohou stále zpochybňovat), nebo pokud jsou zaplněny všechna pole za mostem. V takovém případě vítězí ten, jehož figurky stojí na nejhodnotnějších polích.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

7 divů světa: Duel + rozšíření Panteon
7 divů světa: Duel + rozšíření Panteon
Akt. cena: 720 Kč
Končí za: 44 minut

Offcanvas