Autor: paladin91 | 27.6.2015 | 0

Přípravte se na pátrání ve Whitechapelu. Chudé a drsné čtvrti Londýna začátkem roku 1888, kdy se odehrála serie dodnes nevyřešených záhadnéých úmrtí z rukou Jacka Rozparovače. V těchto přeplněných a smradlavých uličkách plných prostitutek, obchodníků, ušpiněných sirotků pobíhajících a žebrajících o almužnu, číhá smrt na nešťastnice, které se zapletly s Jackem Rozparovačem.

Tato desková hra je zástupcem hry s mechanikou skrytého pohybu a hráči si v ní na vlastní kůži vyzkouší dopadnout legendárního vraha.

Jeden z hráčů se vžije do role Jacka Rozparovače, který musí zabít 5 obětí bez toho, aby byl chycen. Ostatní hráči jsou představiteli policie a snaží se spolupracovat tak, aby společně Jacka chytili dříve, než dokončí svoji poslední vraždu.

Hrací plán věrně reprezentuje čtvrť Whitechapel ve své době a je rozdělen na 199 lokací, po nichž se Jack pohybuje. Jedna z těchto lokací je zároveň i domovským bodem pro Jacka, do kterého se musí po každé vraždě vrátit a to do 10 tahů, v opačném případě se podaří polici zajistit dostatek informací a Jack je dopaden.

V průběhu 4 hracích kol Jack postupně vytipuje svých 5 obětí. Jednotlivá kola představují večery, ve kterých došlo k hraždám. Během třetího dne musí Jack zabít dokonce 2 oběti a teprve poté se může vrátit do svého úkrytu.

Policisté se pohybují po odlišné síti bodů než Jack - zpravidla jde o křižovatky mezi lokacemi, po kterých se běžně pohybuje Jack. Policista má ve svém tahu možnost buď pátrat - prozkoumat všechny sousední pole a zjistit, zda některým z polí prošel Jack, a nebo zatýkat (v takovém případě ale musí stát na poli, které sousedí s polem, o kterém se domnívá, že se na něm nachází Jack. Policista má pouze jeden možnost na vykonání zatýkacího příkazu za hru.

Jackův pohyb je tajný a Jack si jej zaznamenává do tabulky. V případě, že policista pátrá na poli, kterým Jack prošel, musí jej Jack označit. Pokud by policista zatýkal na poli, kde se Jack právě nachází, Jack prohrává hru.
 

Ve hře je možné využívat i dopravní prostředky a provádět tak nečekané přesuny na zmatení policie. V rozšiřujích pravidlech je i varianta, která Jackovi přináší další výhody.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tainted Grail dice expansion
Tainted Grail dice expansion
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas