Autor: paladin91 | 27.6.2015 | 0

„Hell of the North“ neboli „Peklo severu“ je slangové označení jednodeního závadu z Paříže do Roubaix, který je znám svou náročností hlavně díky řadě úseků, kde se jede po kočičích hlavách a často dochází k pádům a defektům.

Hell of the North mělo být původně rozšířením ke hře Leader 1, ale nakonec se z něj vyklubala samostatná hra. Vlastníci původní hry ale nemusí truchlit, neboť všechny komponenty jsou kompatibilní.

Jak již obal napovídá, jde o simulaci cyklistických závodů. Každý z hráčů se ujme role managera jednoho ze 4 týmů (v původní hře najdete 5 týmů), který se skládá ze tří figurek cyklistů (vrchař, leader, rovinář), a snaží se využít předností každého z nich tak, aby v závěru závodu všichni protnuli cílovou pásku na co možná nejlepší pozici. Výhody jednotlivých cyklistů se liší dle jejich specializace a hráči mají možnost je využít na patříčných dílcích trati (hexové dílky, které tvoří trat závodu) - kopce, rovinky.

Kolo každého hráče začíná rozhodnutím, zda zůstává v pelotonu nebo se pokusí o únik.

V případě úníku je jeho pohyb rozdělen na dvě části:

  1. volná: udává počet polí, o které se cyklista posune v závislosti na terénu a své specializaci (1-3 pole)
  2. placená: platí se energií a během této části pohybu mimo spotřebu energie také hráči riskují možnost poškození či pádu


Peloton se pohybuje víceméně konstatní rychlostí 3-5 polí, můžete mu ale pomoci zrychlit díky aktivitě zbývajích členů svého týmu. Tito členové týmu nejsou reprezentaní figurkami.

Samozřejmostí jsou také občerstvení, vliv počasí, sprinterské úseky, defekty a další.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tovarník
Tovarník
Akt. cena: 680 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas