Autor: marektomas98 | 23.5.2015 | 0

Sheriff of Nottingham je velmi jednoduchá, ale o to zábavnější hra pro 3-5 hráčů.

V každém kole hry se jeden z hráčů ujme role šerifa, ostatní jsou obchodníky, kteří přinášejí suroviny k prodeji. Každý dostane 50 zlatých do začátku a šest surovin. Tyto jsou reprezentovány kartami, kterých má každý na začátku šest. Suroviny se dělí na zelené/legální (kuřata, jablka, chleba a sýr) a červené/ilegální (např. kuše, hedvábí, pepř…). Na začátku kola si může kdokoliv vyměnit libovolný počet surovin z ruky za karty z dobíracího balíčku nebo z jednoho ze dvou odhazovacích. Suroviny, které zahazuje, si ovšem může prohlédnout šerif. Každý obchodník si pak vloží jednu až pět surovin do svého plátěného pytlíku.

Poté, co to udělají všichni, každý deklaruje šerifovi, jaké zboží veze. Počet karet musí přiznat a deklarovat může pouze jeden druh legální suroviny (např. tři jablka nebo dva sýry). Co však má v pytlíku ve skutečnosti, je věc druhá. A tady právě nastává jádro celé hry. Šerif má právo ze své pozice otevřít libovolný počet pytlíků. Každá surovina ať legální nebo ne, má na sobě hodnotu, kterou má na trhu ve městě a zároveň cenu pokuty při lživé deklaraci. Pokud šerif otevře pytlík obsahující nepřiznané legální, či vyloženě nelegální suroviny, vyinkasuje od nepoctivého obchodníka pokutu a toto zboží mu zabaví. Pokud je ovšem obchodník poctivý, musí zaplatit pokutu šerif jemu.

Kouzlo hry spočívá v tom, že šerif nemusí být tak úplně čestný a může se nechat uplatit, aby nechal zboží projít bez kontroly. Dokonce mu můžete zaplatit, aby zkontroloval někoho od konkurence místo vás. Vyjednávání se meze nekladou. Respektive jste omezeni svojí hotovostí, případně můžete nabídnout zboží z pytlíku.

Podle počtu hráčů se stane každý šerifem dvakrát nebo třikrát. Na konci hry spočítáte peníze a pronesené suroviny, legální i nelegální. Navíc ještě hráči s nejvíce pronesenými surovinami od určitého druhu dostanou královský bonus.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Na vlnách neznáma - zábava pro 3-7 hráčů ve fólii
Na vlnách neznáma - zábava pro 3-7 hráčů ve fólii
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas