Autor: Zeus | 22.12.2008 | 0

Hyperborijská království ovládají země západu. Nejmocnější z nich - Aquilonie - si ale svou pozicí nemůže být nikdy jista. Ostatní lační po jejím území, bohatství a prosperitě. Situaci navíc komplikují již dlouhá léta sílící kmeny barbarů, které obývají pustiny. Daleko na jihu dřímá tajuplná a kouzly přetékající Stygie, jejíž nejmocnější čarodějové se snaží obnovit starobylé síly. A kdesi v Cimmerii se před lety narodil chlapec, dnes známý jako Barbar Conan, mnohými považovaný za zloděje, jinými za bojovníka a dalšími za výjimečně schopného zabijáka. Ač jeden člověk, chvěje se před ním strachy nejedna z mocných říší této doby.

Společenská hra Age of Conan je hrou strategickou a hráčům svěří do jejich moci jedno ze čtyř nejvýznamnějších Hyborijských království. Hráči pak mezi sebou válčí pomocí armád, temných čar a v neposlední řadě i intrik. To vše ve snaze vybudovat nejmocnější království, které lidská rasa ještě nespatřila. Ale pouze jeden vladař si dokáže získat důvěru a služby legendárního hrdiny - Barbara Conana.

Jako v jiných strategických hrách hráči rozšiřují hranice své říše pomocí vojenské síly a svých vyslanců. Ve stejné chvíli se po herním plánu pohybuje i Barbar Conan, který svými nepředvídatelnými činy může nepříjemně narušit pečlivě připravený plán a nečekaně zvrátit slibně se vyvíjející bitvu. Žádný z vládců nad ním totiž nemá plnou kontrolu. Protřelý vládce ho ale může usměrňovat tak, že Conanovy činy škodí více znepřáteleným říším než říši vlastní.

Vítězem hry se stává vladař, který získal nejvíce bodů. Ty lze získat za připojení provincie k vlastní říši (různé provincie mají různé bodové ohodnocení) nebo za plnění úkolů, které v průběhu hry představují různé karty úkolů a které jsou společné všem hráčům.

Výsledkem může ještě těsně před koncem hry výrazně zamíchat, pokud se některému z hráčů podaří přesvědčit Conana, aby se stal králem jeho říše. Když se ale o to hráč pokusí a pokus se nepodaří, přijde o to nejcennější - o svůj život - a je ze hry vyřazen.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Deep Blue
Deep Blue
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas