Autor: PavelT | 3.5.2015 | 0

Třicetiletá válka. Protestanti získávají nového spojence v boji proti císaři. Je jím Švédsko v čele se skvělým vojevůdcem, králem Gustavem II. Adolfem.

Taktická válečná hra ze série Musket & Pike od společnosti GMT Games, která nás, jak název napovídá, zavádí do doby velkého vojevůdce, švédského krále Gustava II. Adolfa. Hra obsahuje pět bitev: Dirschau, Honigfelde, Breitenfeld, Alte Veste a Lützen.

Hra je založena na stejném principu jako předchozí hry v sérii Musket & Pike. Základní pravidla jsou pro všechny hry série stejná, každá hra má vždy jen několik odlišností.


Příprava hry

Každá bitva má svůj hexový plán, na který se rozloží jednotky představované malými žetony. Je třeba seznámit se se zvláštními pravidly právě hrané bitvy.


Průběh hry

Hra je rozdělena na kola. Každé kolo se skládá z těchto fází:

  • fáze iniciativy: hráči rozhodnou, kdo bude hrát jako první,
  • fáze aktivací: postupně se aktivují všechna křídla obou armád,
  • fáze útěku: jednotky s prolomenou morálkou utečou,
  • fáze odstranění značek: odstraní se značky, které byly určené jen pro tento tah.

Činnosti, v nichž hraje roli prvek náhody, se řeší jedním hodem desetistěnnou kostkou, modifikováním hodu a vyhledáním výsledku v příslušné tabulce.


Konec hry

Hra skončí buď odehráním počtu kol určeného pro danou bitvu, nebo pokud je jedna z armád zničena/kapituluje. Vítěz se určí spočítáním vítězných bodů obou armád.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Divukraj 3D doplnky - eventy
Divukraj 3D doplnky - eventy
Akt. cena: 8 €
Končí za: 7 dnů

Offcanvas