Autor: Lepravudoli | 16.8.2013 | 0

Je dávno po půlnoci, vlastně už skoro svítá. Ticho noci přehlušuje pouze hádka z hostince U Blonďaté Harpyje. Tři téměř prázdné korbele dělají společnost třem podivným postavám. Vedle temné ženy v kápi se dvěmi meči na zádech sedí královský šašek! BUM! Ohromný barbar praští rukou do stolu: „Já tam půjdu klidně i s jednou rukou za zády!“ Žena se pousměje. Šašek pohotově zarýmuje: „Dobrá; já budu žonglovat, se zlými bojovat! A to vše beze bázně, na jedné noze rázně.“ „Pffff,“ odplivne si žena: „Tsss, na mě nemáte. Budu mít zavázané oči a vykydlím tu jeskyni klidně hned teď. A bez snídaně.“

Nakonec šli všichni tři.

Ranní rozbřesk, již kromě vytí vlka, nepřehlušovalo nic.

Gauntlet of Fools je rychlá dobrodružná hra. Hráči se na okamžik stávají hrdiny, kteří se v opilecké euforii předhánějí v tom, kdo z nich je lepší. Dokazují si to tím, že si dávají bizarní úkol vyčistit příšerami zamořenou jeskyni. Naneštěstí mají ale „skvělý“ nápad, že si to trochu ztíží. Proč? No přece, aby se poznalo, kdo je lepší!


Příprava a průběh hry:

Vylepšování

Hra začíná ihned po tom, co se náhodně vyloží ke každému hrdinovi jedna zbraň. Hráči mají za úkol odhadnout jaká kombinace je nejsilnější. Každý hráč si postupně vybere jednoho hrdinu. Pokud se stane, že hráč chce hrdinu, kterého si vzal někdo jiný, může mu ho ukrást. Ale hrdinovi musí dát jeden ze šesti „bonusů“: Žonglující, s kocovinou, s jednou rukou za zády, se zavázanýma očima, na jedné noze, bez snídaně. Tyto vlastnosti hrdinu zhorší. Hráči se takto postupně vystřídají, dokud nejsou všichni se svým (brzy úplně neschopným) hrdinou spokojeni.

Jeskyně

Poté jdou hrdinové do jeskyně, kde na ně číhají zlé nestvůry. Cílem hráčů je získat zde co nejvíce zlaťáků dříve, než jejich hrdina zemře. Vždy se otočí jedna karta nestvůry a všichni hrdinové s ní musí bojovat. Přitom používají své unikátní schopnosti a „bonusy“. Buď příšeru zabijí a dostanou zlaťáky nebo ne. Nezávisle na tom je příšera může zranit. V jeskyni nemusí být pouze příšery, je zde i spousta speciálních karet, které hrdinům škodí či napomáhají.


Konec hry:

Hra končí, jakmile jsou všichni hrdinové mrtví. Každý hráč si sečte své zlaťáky. Vyhrává ten, kdo jich má nejvíce.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Bang Kostková Hra - nová, pouze rozbalená
Akt. cena: 65 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas