Autor: Jumas | 11.8.2011 | 0

Tam sakra není žádný společný symbol, to nemůže být možný. Já tam fakt nic nevidím!!!

Dobble je velice rychlá postřehová hra, kde je cílem najít společný symbol na kartách a zbavit se všech svých karet, nebo jich co nejvíc posbírat. Záleží na variantě, jakou chceme hrát.


Průběh hry:

Hra obsahuje pět variant:

  • Jedna karta se dá do středu stolu. Zbytek karet se rozdá mezi hráče a hráči hledají společný symbol na své a středové kartě. Kdo se první zbaví svých karet, vyhrál.

  • Každému hráči se dá jedna karta. Do středu stolu se dá zbytek balíčku. Hráči hledají společný symbol na své a středové kartě. Kdo jej nalezne jako první, tuto kartu si vezme. Po dobrání balíčku si každý hráč spočíta své karty a kdo jich má nejvíc, vyhrál.

  • Každý hráč natáhne ruku a dostane jednu kartu. Poté své karty otočí a musí najít společný symbol na své a protihráčově kartě. Kdo jej nalezne jako první, dá svou kartu protihráči. Kolo končí, když všechny karty zůstanou v ruce jednomu hráči. Poté se rozdají karty znovu a začíná další kolo. Hráč s největším počtem karet prohrává.

  • Do středu stolu se dá jedna karta a každému hráči je jedna karta rozdána. Hráči musí najít společný symbol na středové a své či protihráčově kartě. Kdo jej nalezne jako první, kartu si ponechá, ale středovou nechá na místě. Poté, co jsou všechny karty sebrány, středová se umístí dospod balíčku a rozdává se nové kolo. Když se dobere balíček, hra končí. Hráč s nejvíce kartami vyhrává.

  • Každý hráč dostane jednu kartu. Zbytek balíčku se dá do středu stolu. Hráči hledají společný symbol na středové a protihráčově kartě. Kdo jej nalezne jako první, dá středovou kartu na protihráčovu. Hra končí dobráním balíčku a hráč s nejméně kartami vyhrává.


Každá z těchto her má jiné bodové ohodnocení a vítězem je hráč, který má bodů nejvíce.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Motor city
Motor city
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas