Autor: Ella | 24.6.2011 | 0

Ze Spojených států se staly pouhé ruiny. Během dlouhotrvajícího a bezohledného konfliktu byly vyčerpány skoro všechny zdroje. Díky vzpouře strojů byla země pálena zbraněmi hromadného ničení až se nakonec proměnila v nekonečnou a neúrodnou pustinu.

Dnes, více jak třicet let po tomto holocaustu, lidstvo pomalu povstává z popela. Mnohá centra nového řádu se stávají čím dál odvážnějšími ve svých nárocích o nadvládu nad celou zemí. Avšak, zatímco 50 starých členských států zůstalo jen hranicemi na předválečných mapách, zrodila se v obyčejných lidech i jejich vůdcích myšlenka nového 51. státu - majáku naděje pro celou lidskou civilizaci.

Čtyři frakce budou bojovat o převahu: New York, který se snaží podporovat mýtus starých Spojených států, Apalačská federace - feudální svaz důlních baronů, který čerpá svou sílu z těžby přírodních zdrojů a neustálého rozšiřování se, Cech obchodníků, který zvyšuje svou moc díky rozsáhlé síti kontaktů a obchodu s nedostatkovým předválečným zbožím a Unie mutantů - bojovná skupina složeá z nových lidských potomků nebo (jak to vnímají ostatní) degenerovaná a krvežíznivá hordoa.

Ve hře 51st State každý hráč velí jedné frakci, vstupuje do boje o vliv a snaží se ovládnout svou konkurenci. Cílem hry je dosažení co nejvíce vítězných bodů.


Průběh hry:

Každé kolo získá hráč nové karty, včetně nově objevených lokalit a vůdců ochotných převzít velení. Karty lze zahrát třemi způsoby. Hráč může zahrát dobytí lokace, tím získá kořist. Nebo se může rozhodnout pro spolupráci, která zaručuje sice výnosy menší, za to však pravidelné. Třetí možností je začlenění, které umožňuje hráči trvalé užívání vlastních zdrojů lokace a jejích speciálních schopností.

Hráč může také získat trvalé zdroje a schopnosti tím, že staví lokaci na rujnách jiné lokace podobného typu. Rozvíjí svou sílu prováděním plánů svých vůdců, rozšiřováním svých území a prováděním akcí, za které dostane vítězné body.

Jeden tah hry se skládá z pěti fází. Jsou to:

  • Dobírání karet
  • Produkce
  • Akce
  • Počítání VB
  • Konec kola


Konec hry:

Pokud některý z hráčů dosáhne nebo překročí mez třiceti vítězných bodů, hra končí koncem tohoto kola. V tuto chvíli je již jasné, která frakce zvítězila a předběhla tak ostatní v závodě o nadvládu nad zničenými státy.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Last light Deluxe
Last light Deluxe
Akt. cena: 4000 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas