Autor: Conan70 | 24.4.2023 | 0

Založte spolu s přáteli tu nejlepší a nejvyhlášenější restauraci ve městě. Vytvořte podnik, z kterého budou všichni hosté odcházet spokojeni, a nejen, že se do něj budou s radostí vracet, ale také o něm budou vyprávět svým známým a doporučovat jim ho. A to přeci chcete, jen tak k vám budou stále proudit davy hladových a natěšených zákazníků.

Bláznivá kuchyně je rychlá kooperační hra, ve které budete společnými silami vařit pokrmy a sytit tak žaludky svých zákazníků. A není toho zrovna málo. Někdo musí obsloužit hosty a zjistit, co chtějí, někdo musí chystat pokrmy. Jídlo se samo na talíř nedá a neuvaří se, talíře se samy neumyjí. Tak šup, šup, není čas. Na všechno máte pouze čtyři minuty!

Příprava hry:

Hra je scénářová. Takže si vyberete patřičný scénář (ideálně od začátku, protože postupně jsou dávkována nová pravidla) a následujete jeho pokyny. Ty spočívají v tom, kolik surovin budete mít v jakém skladu, kolik jakých hostů (přátel, běžných, náročnějších nebo VIP) budete mít v balíčku, zda budete začínat s čistými nebo umytými talíři a tak dále.

Následně si vyberete jednu ze dvou obtížností: těžší je na čtyři a půl minuty (později už jen na čtyři), lehčí pak na pět minut. Nastavíte si časovač, třeba na mobilu, a vrhnete se na to.

Průběh hry:

Dalo by se říct, že se jedná o workerplacement. Každý hráč má k dispozici dvoje přesýpací hodiny (v prvních kampaních jen jedny). Restaurace je rozdělena na několik místností a v každé z nich položení hodin spustí jinou akci. Někde obsloužíte hosty, čímž zjistíte, jaké jídlo by si přáli udělat. Jinou akcí jdete do skladu a naberete suroviny na talíře. Na jiném políčku zase začnete vařit pokrmy, které jsou již vyložené na talíři.

Vaření má 3 stupně a každý zákazník chce jídlo uvařené na jiném stupni. Jídel sice můžete vařit najednou více, ale každá akce všechny pokrmy uvaří pouze o jeden stupeň. Vtip je v tom, že dokud běží písek v přesýpacích hodinách, tak nemůžete jít dělat jinou akci a musíte čekat, až vám písek doběhne. Můžete samozřejmě mezitím přemýšlet, co bude vaše další akce. A protože hra je kooperační, tak je výhodné si toto nenechávat pro sebe a naopak se na postupu společně domlouvat.

Konec hry:

Až zapípá časovač, je konec! Ještě doběhnou již probíhající akce, ale žádnou novou už nadále spustit nesmíte. Následně zkontrolujete, zda vaše hotové pokrmy odpovídají zadání a zda jste splnili dostatek objednávek. I kdyby ne, tak hra je velmi rychlá a nic nebrání tomu to hned zkusit znovu a lépe.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Papírové doupě: Čmarovné dobrodružství
Papírové doupě: Čmarovné dobrodružství
Akt. cena: 390 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas