Autor: Albion | 18.4.2023 | 0

Legendární ostrov opět vábí nové osadníky. Je jen na vás, jak se téhle výzvě postavíte. Stavte cesty, propojujete města a snažte se zabránit zlodějům, aby vám ukradli drahocenné zboží. Ještě, že jsou poblíž rytíři! Zvládnete překonat všechny obtíže, které vás čekají?

Catan - Logická hra je z rodiny smart“ her. Jedná se o samostatně hratelný titul. Hra je zcela jiným žánrem a s původní hrou má společné pouze zasazení do světa série Catan, tudíž k jejímu hraní nepotřebujete žádné další tituly z původní série. Nejlépe si hru užijete v jednom hráči.

Příprava hry:

Na stůl dáte hrací plán a rozložíte poblíž všechny herní kompomenty. Poté si vyberte kartu hádanky, kterou hodláte řešit. Barva karty označuje její náročnost: modrá je nejlehčí a červená nejtěžší. Kartička vám prozradí vaše počáteční dílky i jejich umístění. Dále si připravte ostatní herní dílky, které hádanka požaduje. Z těchto dílků budete sestavovat vaši obchodní cestu. Nyní je vše připraveno a můžete se pustit do plánování.

Průběh hry:

Snažíte se propojit města a vesnice obchodními cestami a dodržet pravidla umisťování. Základní pravidlo zní, že dva tipy surovin (například obilí a dřevo) se nesmí dotýkat. Naopak druhy zboží na sebe musí navazovat. Pokud jste přesvědčeni, že jste hádanku vyřešili, tak můžete zkontrolovat správné řešení na druhé straně karty, abyste si svou domněnku potvrdili.

Hra nemá bodování nebo určení vítězných podmínek. Pokud dohrajete jednu hádanku, můžete začít další.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vivajava: The Coffee Game: The Dice Game - Německy
Vivajava: The Coffee Game: The Dice Game - Německy
Akt. cena: 120 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas